„Той иска Украйна. Той иска балтийските държави. Той иска пълен

...
„Той иска Украйна. Той иска балтийските държави. Той иска пълен
Коментари Харесай

„Той иска да унищожи Източна Европа“: Бивш командир на НАТО назова следващата цел на Путин

„ Той желае Украйна. Той желае балтийските страни. Той желае цялостен надзор над Източна Европа. Той желае да унищожи НАТО “, съобщи Кларк пред CNN.

Според Кларк в този момент съветският президент единствено се преструва, че Украйна му е нужна единствено, с цел да принуди Запада да се „ разоръжи прочувствено и морално “.

Той също по този начин прикани Съединени американски щати и техните съдружници от НАТО да усилят военната помощ за Украйна, в това число даването на бойни самолети: „ Украйна е просто настоящо полесражение. Но в случай че украинците победят Русия на това полесражение, всичко ще се промени. Така че най-хубавият метод за отбрана на НАТО, най-хубавият метод да защитим интернационалната система, е да предоставим на Украйна помощта, от която се нуждае, с цел да й помогнем да се оправи с Русия на бойното поле “.

Кларк означи, че Съединени американски щати непрестанно оказват помощ на „ страни, които не са подготвени да се бият “, до момента в който уменията и образованието на украинските бранители по никакъв метод не отстъпват на американската войска.

„ Те са също толкоз положителни механически, колкото и ние. Ние им даваме нашите модерни оръжия – и те могат да ги употребяват всички в границите на 24 часа “, изясни някогашният пълководец на НАТО.

„ Следващият път съветските войски ще се опитат да завладяват Днепър. Така войските на Путин ще могат да отсекат въоръжените сили на Украйна в Донбас край ОРДЛО. За да се отблъсне такава атака, е нужна тежка военна техника – доста повече от това, което доставят Съединени американски щати “, сподели Кларк.

„ Украинците имат потребност от танкове, от преносима артилерия, от доста муниции, от гориво и от ремонт. Ние нямаме всичко това “, добави той, само че разясни, че всичко това може да бъде обезпечено от съдружниците от НАТО в Източна Европа.

Генералният щаб оповестява, че руснаците не престават да прегрупират войските и техниката за по-нататъшни боеве в Донбас, с цел да завладяват целия район.

Според по този метод Путин ще се опита да завоюва най-малко някаква победа на фона на неуспеха в офанзивата против Киев.

„ Руско-украинската война може да продължи доста месеци и повече “, твърди съветникът на Байдън по националната сигурност Джейк Съливан.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР