Той и тя – идеална двойка: пасват си във всичко

...
Той и тя – идеална двойка: пасват си във всичко
Коментари Харесай

6 правилни начина, за да се справим с различията в сексуалния темперамент

Той и тя – идеална двойка: пасват си във всичко от домашните действия и отговорности до блестящото показване в обществото. Обаче като полов характер се разграничават.

Какво може да се направи в такива случаи?

Истината е горчива: когато половият характер на сътрудниците в една двойка не съответствува, вредите за връзката сред тях рано или късно вземат своето. Разликите в либидото могат да унищожат всичко – общите им цели и морални полезности, взаимното привличане, благосклонност и обич.

Човек, който непрекъснато среща отвод, стартира – волно или несъзнателно – да подозира, че не е мечтан. Колкото и самичък да се убеждава, че нещата не опират единствено до секса и „ мачкане на чаршафите “ един-два пъти седмично е естествената за колегата (партньорката) „ маратонска “ скорост, въпреки всичко вътре в него остава едно чувство, че е „ прецакан “, и че не е задоволително прелъстителен.

Онзи, чийто характер е по-скромен и спокоен в полов аспект, ще се нервира от непрекъснатите настоявания, подмятания и диалози за съпружеските отговорности. Често ще си мисли, че оценката за него се свежда надали не до обект за полови наслаждения. Рано или късно натрупваното напрежение ще докара до разпри и кавги, които в последна сметка може да сложат завършек на връзката.

Същевременно, разликите в либидото на двама души са нещо напълно обикновено. Дали желаеме да вършим секс е настройка, която се въздейства от десетки фактори, като стартираме от хормоналния декор и приключим с натовареността на работното място. Затова е по-реалистично да приказваме, че съвпадението по характер на сътрудниците в една връзка е по-скоро щастливо стичане на събитията, в сравнение с общоприетоо предписание.

Това ни подсказва, че е доста значимо да се научим по какъв начин да живеем и да одобряваме умерено фактът, че половият характер на „ половинката ни “ може да е надалеч от персоналния ни. Няма значение кой от сътрудниците е по-голям мераклия – в случай че потребностите ви не съответстват, евентуално ще ви оказват помощ следните шест елементарни правила:

Първо предписание: никаква насила

Най-важният принцип, който в никакъв случай не следва да забравяме: сексът би трябвало да носи наслаждение на двамата и да не се трансформира в осъществяване на отговорности. Недопустимо е да се упорства за секс, да си го просим (буквално), да вменяваме виновност или да манипулираме другия с подмятания от вида „ в случай че ме обичаш, ще ми влезеш в ситуацията “.

Принудата няма да оправи нещата, а в противен случай – ще задълбочи неразбирателствата. Много постоянно желанието ни да вършим секс може да изчезне за известно време, било то поради сложен интервал в работата или заради някакви болежки, само че в случай че в този миг се окажем и под напън да вършим неща, които не са ни по усета, то либидото ни скоро може и да не се завърне, а дори и да си замине вечно.



Второ предписание: следете за здравето си

Ако влечението ви за секс се е трансформирало фрапантно, на първо време би трябвало да си зададете въпроса: наред ли е здравословното ми положение? Стига ли ми сънят? Под стрес ли съм? Храня ли се добре?

Ако отговорите на тези въпроси са „ да “, то няма да е ненужно да се консултирате с доктор, тъй като измененията в либидото в посока „ не желая “ може да са сигнал за някакви здравословни проблеми, които открити в точния момент може да бъдат отстранени по-лесно.



Трето предписание:

Не се изчервявайте, а си признайте за себе си, че го вършиме! Да, в обществото към момента тегне наслагваната с хилядолетия стигма, че мастурбацията е срамно занятие, и че до нея стигат единствено хората, които не могат да разчитат на естествен секс. Всъщност „ независимите занимания “ може да носят не по-малко наслаждение и задоволеност. Дават ни скъпата опция да проучим личната си страст, да намерим обичаните си ерогенни зони и дори да открием непредвидени за самите нас мечти.

Освен това, никой няма да пречи на този себелюбив разврат – другият в двойката по този начин или другояче краткотрайно се е дистанцирал, по тази причина няма нищо по-нормално да посветим времето си на самите себе си. Ако се окажете в обстановка, в която вие сте по-големият мераклия (мераклийка) за секс, не се впускайте в сълзливо самосъжаление и обвинявания към партньорката (партньора) си – просто изследвайте своето тяло и се наслаждавайте от откритията си.



Четвърто предписание: общувайте

Важно е да не се стига до самоизолиране в двойката, а да се продължи общуването. Разбира се, не е нужно непрекъснато да се стига до взаимни упреци, тъй като е по-нормално да се търси „ градивният разговор “, както обичат да се показват дипломатите. Може, да вземем за пример, да споделите и обясните на другия какво се случва с либидото ви: най-често в шерването на глас се ражда истината, че повода за изгубването му е нещо краткотрайно и няма никакво отношение към възприятията ви по отношение на колегата.

Може да обсъдите половите си мечти в такива интервали. Много постоянно сходни диалози работят като най-хубавият афродизиак. Друг път пък в диалога се обяснява, че казусът се състои в несъвпадащи времеви графици и решението се намира доста елементарно – почнете да планирате опциите, когато и двамата ще сте свободни и не казвайте, че е неуместно да вършиме секс по график; пробвайте и сами ще се убедите, че сте сбъркали в преценките си.

И не забравяйте, че елементарното другарство – един елементарен диалог по тематики, които са забавни и на двамата, ще ви сближи не по-лошо (дори повече), в сравнение с.



Пето предписание: запазете близостта

Сексът не е единственият метод за това. И спалнята е единствено една от опциите да накарате колегата си да се усеща мечтан и прелъстителен. Комплиментите, докосванията, времето, което прекарвате дружно, са все способи, които чудесно сработват в моментите, когато би трябвало да се резервира прочувствената връзка сред двама.



Шесто предписание: пробвайте нещо ново

Мнозина одобряват за правилно изказванието, че моногамията е угнетяваща за мъжете, само че не и за дамите. Все повече са проучванията, които отчетливо демонстрират, че това е неверно разбиране: дамите не по-малко от мъжете жадуват за многообразие и завършения, а продължителните връзки или бракът оказват отрицателно въздействие на женското либидо.

Обикновено, когато дамите се сблъскат с този феномен, считат, че са изгубили интерес към самия секс. Оказва се, че повода е в напълно друга повърхност: на тях просто им е нужно нещо ново, извънредно. Това не значи, че би трябвало да се впускат в „ прегазване на лука “ и то „ напряко през пръсти “ – има и други способи. Например, може двамата да стартират да посещават любителски танцови школи, да вървят на занимания с йога или просто на басейн. Психолозите настояват, че желанието за секс се възражда, когато с сътрудниците си стартираме да се занимаваме с нещо ново. Между другото, ремонтите вкъщи имат противопоставен резултат.



Шестте правила са задоволителна основа, която, при несъвпадения на половите темпераменти, ще ви помогне да не разрушите връзките си. Прости са, лесни са за осъществяване и колкото и да са разнообразни двамата сътрудници в желанието им да вършат секс, ще им помогне да живеят задоволени и щастливи дружно.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР