Той гостува в морската столица заедно със зам.-председателя на партията

...
Той гостува в морската столица заедно със зам.-председателя на партията
Коментари Харесай

Цветан Цветанов във Варна: В тази кампания нямаше ясен политически сблъсък на политически идеи за хоризонта на страната


Той гостува в морската столица дружно със зам.-председателя на партията Павел Вълнев, а на срещата участваха още регионалният координатор Панайот Кискинов, юрист Диан Иванов и депутатът Нели Петрова, която разгласи претекстовете си да смени Политическа партия ГЕРБ с Политическа партия " Републиканци за България “.

" Започнахме акцията си преди няколко месеца в цялата страна, когато започнахме да построяваме структури. Имаме хоризонтално покритие съвсем на 100% за страната, на всички места по либерален метод бяха определени водачи на листи, а в самите листи хората са локални.Това ни отличава от останалите партии. В началото имаше боязън в хората да приказват с нас, сблъскахме се с съмнение, че планът не е сериозен, само че с течение на времето всички видяха, че това е един дълготраен план, който ще играе основна роля в политиката на България занапред. Аз съм уверен, че на 4 април ние ще заявим съществено наличие в Народното събрание, а не просто да прескочим 4%-та преграда.

Впечатленията ни от обиколките в страната са, че ние нямаме страна, а една територия, наречена България. Нямаме работещи институции, нито работещ парламент. Премиерът прави единствено следени срещи с някакви служащи, той играе ролята на строителен чорбаджия, раздава едни пари от една джипка. Не може да се разбере къде се харчат милиони левове, дали те отиват действително в помощ на бизнеса.

Специално за Варна желая да подчертая, че тук водещ бизнес е туризмът, а нищо не се прави за този отрасъл. Очаквам всеобщи банкрути в идващите няколко месеца, тъй като не се знае по кое време ще свърши пандемията, а нищо не се направи да се подкрепи дребния и междинен бизнес особено в сферата на ресторантьорството. Няма изясненост, няма и помощи. С влизането ни в Народното събрание ще вземе съществени и бързи ограничения, с цел да можем да подпомогнем този бранш, тъй като това е съществено перо във вътрешния брутен артикул. Варна е основен град, морската столица на България. Затова сме заложили някои ограничения като данъчна почивка в областта на туризма. Освен бизнеса, страдат и съпътстващите компании. Отделно е потреблението, няма ги чужденците, които преди влизаха в страната. Също е ситуацията и във Велико Търново.

Ние сме хората, които могат да създадат по този начин, че нещата внезапно да се трансформират, тъй като ние имаме най-силната стратегия, направена от специалисти “, сподели Павел Вълнев.

" Изключително съм задоволен от това, че сме една от дребното партии, които се постара да бъде на терен, да води пряк диалог с хората и да обясняваме главните послания в нашата управническа стратегия.

Това, което е обезпокоително, е че в тази акция нямаше явен политически конфликт на политически хрумвания за хоризонта на страната.  Аз обаче съм уверен, че в нашата политическа стратегия има доста явен небосвод за това какво би трябвало да се направи и какви са бързите, незабавни ограничения, които страната би трябвало да вземе, с цел да може да стабилизира както стопанска система, по този начин и да бъде поредна в ограниченията, които подхваща.

Водач на листата за Варна на една от водещите политически сили е актуалният министър на опазването на здравето. Няма по какъв начин да се изясни по какъв начин и за какво в една демократична страна министър председателят на страната разпорежда на министъра на опазването на здравето да вкара по-либерален режим в случай, че имаше към този момент начални признаци за увеличение на инфектираните с коронавирус 19. В тези условия бяха отворени всички заведения за хранене и хотели. След 10 дни това беше променено, тъй като специалистите в опазването на здравето схванаха, че системата не може да издържи.  

Няма по какъв начин да разбираем на българските гласоподаватели, че когато беше първият локдаун предходната година по това време, 8 месеца бяха пропилени, с цел да се направи нова организация на работа.

Имаше опция една от ограниченията, които ние предлагахме от " Републиканци за България “, всички ведомствени лечебни заведения да бъдат коронавирус лечебни заведения, да бъде въведена.

Има лечебни заведения, които са основани с сходен метод, когато има бедствия, повреди, те да могат да поемат целия този нужен лекарски запас и да оказват помощ да не загубим човешки животи.

По-тревожното е, че когато не направиха това, нямаха и обединен здравен протокол. Когато нашите специалисти излязоха, една седмица по-късно имаше към този момент здравен протокол, това беше при започване на втория локдаун.

Това са едни непоследователни дейности и ние ясно сме декларирали в нашата управническа стратегия, че имунизацията е единствения метод, с цел да може да се построи този имунитет на обществото и от там да проработят всички браншове без терзания.

Трябваше когато се блокира страната, да има ограничения, които действително да подкрепят бизнеса, с цел да не се опълчва обществото едно на друго. Представете си в случай че личният състав на заведенията и хотелите се пренасочи към други действия, с цел да може да оцелява в тези условия, по какъв начин нашия туризъм ще се окаже без фрагменти. Знаем какъв така и така е главният недостиг на фрагменти в мощните летни месеци на българското Черноморие. Правителството нямаше стъпки за запазване на този капацитет на страната.

Това, което ние предлагаме, е бърза своевременна актуализация на бюджета. В края на предходната година ни се обясняваше, че стопанската система ще работи в естествени условия. При приемането на бюджета за 2021 година имаше едни повишени доходи и повишени разноски с недостиг от към 5 милиарда лева Представете си какъв ще бъде дефицитът, в случай че харчим за действия, с които заобикаляме публичните поръчки, само че не и да подкрепяме действителния бизнес, което е главната роля на държавното управление в тези условия на пандемия “, разяснява.  

В управническата си стратегия Политическа партия " Републиканци за България “ залага:

Върховенство на закона, понижаване на политическата квота във Висшия правосъден съвет, понижаване на мандата на основния прокурор, закриване на профилирания съд и профилираната прокуратура, право на индвидуална частна тъжба до Конституционния съд, и въвеждането на електронно ръководство, което да понижи корупционния натиск. 

подчертава на още една значима тематика.

" Изхарчените пари по Турски поток – би трябвало някой да даде отговор по какъв начин и за какво беше остойностен този план. Защото на нас ни се представяше тук във Варна преди година и половина-две, че това е план, който ще има газова диверсификация, ще бъде газовият хъб на Балканите, че ще имаме опция да дадем диверсификация на територията на страната и ще печелим от директните такси на Турски поток. Над 3 милиарда лева са заемите, които бяха изтеглени от българското държавно сдружение Булгартрансгаз. Няма да можем да възстановим тази сума, даже с концесионните такси, които ще събира. Единственото, което направихме, е да ограничим опцията за газифициране на Северозападна България, която знаем какъв брой е зле и ка няма инвеститориски интерес и опция за възможни и вероятни енергийни запаси, които да употребяват дадените вложители. Всичко е обвързвано с един популизъм, който има краткосрочни цели, само че в дълготраен проект не взема решение проблеми.

С този Турски поток страната ни закупи още по-голяма взаимозависимост от съветските ползи и в случай че приказваме за същинска действителна диверсификация, това трябваше да стане с бързото, предпочитано решение на интерколекторната връзка сред Гърци и България, а знаем, че към този момент 11 години тя не може да бъде осъществена. Докато при Турски поток рискът е единствено за Българската страна. За това би трябвало всеки да понесе своята отговорност “, сподели. 

Относно шпионския скандал той съобщи: 

" Ние заставаме твърдо зад институциите, които действаха, с цел да лимитират това въздействие, само че аз запитвам има ли срещи, които да са извършени от министър-председателя, Теменужка Петкова и Томислав Дончев, с хора от забранителния лист на Европейската комисия. Хора, които са били главните лобисти за прокарването на Южен поток на територията на страната “. 

Цветанов добави, че Политическа партия " Републиканци за България предлага 5% от Брутният вътрешен продукт да отива за обучение и в опазването на здравето да бъде отстранен монопола на НЗОК. Освен това подкрепяне на дребния бизнес с разширение на обсега на патентния налог. 

" Искам да се обърна към всички стойностни, център-дясно демократично мислещи жители и поданици на варненска област – гласувайте за единствената дясна партия, това е " Републиканци за България “! Ние сме за това да бъдем част от мощна и обединена Европа, да бъдем страна с правила и да имаме доста ясна посока във външно-политически проект. Нашата съществена цел е в идните месеци след изборите да бъде извършен съвещателен съвет по национална сигурност по всички важните, съществени цели на страната и да търсим там, където можем да се обединим всички политически сили.

Една от тематиките, които ние предлагаме за обединяване е електронното ръководство. Там няма лява и дясна политика. Там има ефикасна битка против корупцията и бистрота в ръководството на всички институции и бърз достъп на хората до дадените административни услуги. Ние сме и за съвременно земеделие със сериозна поддръжка на българското произвеждане и къса верига за доставките “, сподели още. 

По време на срещата националният представител от гражданската квота на ГЕРБ в предишния парламент Нели Петрова изясни, че дава поддръжката си за Политическа партия " Републиканци за България “, защото преди 10 години, когато щерка й умира на пешеходна пътека във Варна, е бил единствения български политик, подал ръка на почернените родители. 

" За 7 години обещанието, че ще има нов закон за придвижване по пътищата, не се случи. Това беше моя персонална идея и аз се усещам доста разочарована, че за това време държавното управление не съумя да извърши обещанието си към нас. Апелирам към всички хора, наранени по някакъв метод от битова престъпност или пътнотранспортни катастрофи, на които господин Цветанов е оказал помощ и е спазил своите обещания към тях,  да гласоподават с бюлетина 21 “, прикани Нели Петрова.

Повече вижте във видеото! 

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР