Той е възмутен от факта, че Петков е станал първия

...
Той е възмутен от факта, че Петков е станал първия
Коментари Харесай

Джамбазки след визитата на Петков: Историческите въпроси са на заден план. „Ретроградни“ за неговата канадска душа

Той е засегнат от обстоятелството, че Петков е станал първия министър-председател, който е посетил Скопие и не се поклонил пред саркофага на Гоце Делчев
„ Че образованието в Харвард не учи нито по какъв начин да си връзваш вратовръзката, нито по какъв начин да си закопчаваш сакото, нито пък дава и бегла визия по отношение на това по какъв начин се следва протокол го разбрахме.

Не това е значимото в тази ситуация. Шокиращото тук е, че уважаемият ни министър-председател, с цялата си рекламация, не може да върже две съответни фрази. От устрема си да бъде политически правилен и сгоден, получихме едно словесно изтезание, върху което и учените от Българска академия на науките ще се затруднят да транскрибират и проучват “, написа в коментар на вчерашната аудиенция евродепутатът и зам.-председател на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки.

„ По-скандалното и жалкото е, че всичко това се случва, до момента в който същият ученик стои диван чапраз в Скопие, без да знае какво прави тъкмо там. Toва към този момент не е изненада. Още от самото си встъпване в служба стана ясно, че новото държавното управление има безапелационното желание да съобщи българския интерес по тематиката „ Македония “. В Скопие министър председателят ни имаше неповторимата аура на възпитаник, изправен на дъската, без да е учил. Резултат на обстоятелството, че харвардският ученик беше изпратен там от тези, пред които дава отговор, с цел да приготви почвата за бъдещите отстъпки. Всичките приказки за работни групи и всевъзможни други нелепости имат точно тази цел - да отвлекат вниманието от значимите въпроси на деня. А точно - отбрана на правата на българите в Северна Македония, отстояване на историческите аксиоми по отношение на идентичността на популацията в Македония преди 1944 година и действителен прогрес по инфраструктурните планове. Нищо от това не видяхме “, изяснява Джамбазки.

Той е засегнат от обстоятелството, че Петков е станал първия министър-председател, който е посетил Скопие и не се поклонил пред саркофага на Гоце Делчев.

„ За него това не е значимо. Историческите въпроси са на назад във времето. „ Ретроградни “, може би, за неговата канадска душа. Но за нас не са. И до момента в който всякакви политичари отвъд Вардар присвояват нашите герои, борили се за българската национална идея в Македония, ние няма да се примирим. Когато Божинката ръси бисери е смешно. Когато го прави министър-председателят, и то по една от най-важните тематики, тогава е трагично.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР