Той е участвал в над 140 холивудски продукции. Печелил е

...
Той е участвал в над 140 холивудски продукции. Печелил е
Коментари Харесай

Брус Уилис – актьорът, който превърна екшъна в коледен жанр

Той е взел участие в над 140 холивудски продукции. Печелил е общо над 20 награди, измежду които два пъти "Еми " и един "Златен глобус ". Номинациите му са над 50. Актьорската му кариера се простира в пет десетилетия от края на 70-те години на предишния век до през днешния ден.

Той е Брус Уилис и несъмнено ще остане вечно в сърцата на киноманите най-много с функциите си на сложния за ликвидиране служител на реда Джон Маклейн в поредицата "Умирай мъчно " и на Буч от именития филм на Куентин Тарантино "Криминале ".
 Самюел Джаксън и Брус Уилис си партнират в третата част на
Именно първата част на "Умирай мъчно " изстреля Уилис към огромните му функции в киното през 1988 година Втората част от поредицата на Джон Мактиърнън пък вечно остави отворен шеговития въпрос – коледен филм ли е "Умирай мъчно ".

Причината е елементарна – и в двете елементи на кино лентата Джон Маклейн неуморно се бори с терористи точно на Коледа.

Преди ден фамилията на Уилис разгласи тъжната вест, че той поставя завършек на актьорската си кариера, защото неотдавна е бил диагностициран с афазия – заболяване, което му пречи да запаметява, схваща и възпроизвежда репликите си.

"В резултат на това и след доста обсъждане Брус се отдръпва от кариерата, която означаваше толкоз доста за него ", се споделя в обява на фамилията му, оповестена в в сряда.
 Куентин Тарантино и Брус Уилис по време на фестивала в Кан, 21 май 1994 година
В началото Уилис прави няколко епизодични функции в телевизионни сериали. Първият му пробив идва със сериала "Съдружници непредпазливо ", с който той печели "Златен глобус " и първата си премия "Еми " през 1987 година Втората му е от 2000 година за присъединяване му в хитовия комедиен сериал "Приятели ".

След като се трансформира в безспорна звезда в "Умирай мъчно ", Уилис поема редица запаметяващи се функции във филми като "Криминале ", "Чакалът ", "Армагедон ", "Петият детайл ", "Закуска за първенци ", "Шесто възприятие ", "Град на прегрешението ", "12 маймуни " и други.
 Брус Уилис и някогашната му жена Деми Мур
Той е роден на 19 март 1955 година във военната база в град Идар-Оберщайн в Западна Германия. Син на германката Марлене и американския боец Дейвид, Брус е най-голямото от четири деца. Когато през 1957 година татко му е освободен от армията, фамилията се мести дефинитивно в Ню Джърси. Брус е едвам младеж, когато родителите му се разделят.
 Брус Уилис театралничи със звездата си на Алеята на славата в Холивуд, 16 октомври 2006 година
В гимназията има проблеми със заекването, с което съумява да се оправи, откакто стартира да се занимава с учебен спектакъл. След завършването на междинното си обучение работи поредно като охранител и като барман преди да бъде видян от кастинг шеф.

Между 1987 година и 2000 година Уилис е женен за актрисата Деми Мур, с която имат три деца – Румър Глен Уилис, Скаут ЛаРу Уилис и Талюла Бел Уилис. През март 2009 година артистът се ожени за Емма Хеминг, от която има щерка – Мейбъл Рей Уилис.

Заедно с Арнолд Шварценегер и Чарлтън Хестън, Уилис е един от дребното холивудски артисти, които намерено поддържат войната в Ирак. През 2003 година той посещава американските бойци и предлага 1 милион $ лични средства на оня, който успее да залови убития след това иракски деспот Саддам Хюсеин. Когато по-късно Хюсеин фактически е хванат, се оказва, че законът не разрешава на бойците да получават сходно заплащане.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР