Той е силен, вярвам, че ще се спаси, ридае сестра

...
Той е силен, вярвам, че ще се спаси, ридае сестра
Коментари Харесай

Цяла Турция се моли! Беднякът-инфлуенсър, който храни 14-членно семейство, изчезна под тонове бетон

Той е мощен, имам вяра, че ще се избави, ридае сестра му

19-годишният кулинарен влогър Таха Дуймаз изчезна под срутена къща от опустошителното земетресение край Кахраманмараш. Младият мъж бил на посетители у родственици в Хатай, когато на 6 януари в 04:17 ч. трус с магнитут 7,7  по скалата на Рихтер раздрусва региона. Тъжната вест заяви сестра му Семиха Дуймаз, която моли за помощ в обществените мрежи:

„ Сестра ми Мелек, Таха, Умут, вуйна ми и чичо ми са под руините. Моля, помогнете да ги открием “. 

Появиха се и клюки за гибелта на младия мъж, само че Семиха побърза да ги опровергае.

„ Не вярвайте на подправените вести, ние чакаме с вяра, моите братя и сестри са доста мощни, имам вяра, че ще се спасят “, сподели Семиха Дуймаз.

 
                             

Таха Дуймаз е единствено на 19 години и е известен инфлуенсър в Instagram. Има 1,2 милион почитатели, множеството от родната му Турция, само че това което го отличава от другите блогъри и влогъри е бедността. 14-членното му семейство разполага месечно със сума, която се равнява на малко повече от 170 лв.. Хранителните артикули в фамилния ледник са недостиг, само че това не пречупва пристрастеността на Дуймаз към готвенето и шерване на предписания в обществените мрежи. И точно с тези си кулинарни опити той става известен. Старае се да подготвя разнообразни предписания пред камера и да демонстрира на клиентите си по какъв начин се изхранва многодетно оскъдно семейство в Турция. Таха е 11-то от общо 12 деца. Никой от фамилията му не работи и се устоят от държавни помощи. Всеки месец получават по 800 турски лири, което е равно на 173 лв.. Майка му страда от хронична астма, псориазис и мигрена, а татко му е с ХОББ (бел. авт. хронична обструктивна белодробна болест). Условията, в които живее бедният инфлуенсър, са на светлинни години от лъскавия свят, който постоянно виждаме в Instagram. В родното място на Таха - Гювечи, има единствено 500 поданици. Намира се в най-южната точка на Турция, на границата със Сирия. Именно неналичието на пари принуждава Таха да си стои по-често у дома с майка си Мериам, да я следи по какъв начин готви и по-късно да повтаря рецептите ѝ.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР