Той е само на 39 години, а зад гърба си

...
Той е само на 39 години, а зад гърба си
Коментари Харесай

„Личностите” с Кристина Газиева: Проф. Станимир Сираков – лекарят на годината за 2023

Той е единствено на 39 години, а зад тила си към този момент има редица достижения на международно равнище. И стотици избавени животи.

Снимка: btvnovinite.bg

Проф. Станимир Сираков е експерт по „ Образна диагностика “ и „ Интервенционална неврорентгенология “. Ръководител е на центъра по мозъчно-съдови болести към болница „ Св. Иван Рилски “ в столицата. Той е един от дребното лекари в страната, които правят високоспециализирани животоспасяващи процедури при мозъчни аневризми.

Снимка: btvnovinite.bg

Той е единственият български рентгенолог с европейска тапия по неврорентгенология, присъдена от Борда по невроинтервенции. Дипломата отличава тези експерти, които се занимават с най-сложните и сложни мозъчно-съдови болести.

Снимка: btvnovinite.bg

Заради неповторимата мозъчна интервенция на 10-годишно момиченце през артерия на крайници той получи така наречен „ Медицински Оскар “. А тази година получи и огромната премия „ Лекар на годината “.

Снимка: btvnovinite.bg

А неговите деца може би го разказват най-добре – той е непретенциозен и интелигентен. Проф. Сираков пък е признателен на родителите си за всичко, което е постигнал.

Какво сподели пред Кристина Газиева проф. Станимир Сираков – гледайте във видеото!

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР