Той е само на 36 години, но с голям житейски

...
Той е само на 36 години, но с голям житейски
Коментари Харесай

Христо - спасителят от Бургас, се нуждае от €50 000, за да целуне детето си

Той е единствено на 36 години, само че с огромен житейски опит, от години рискува личния си живот, с цел да избави непознатия. Тежката орис обаче слага от другата страна водолаза Христо Василев. Сега той има потребност от нашата помощ, с цел да живее.

Младият мъж, който работи като старши избавител (водолаз) към Пожарната работа по сигурност и отбрана на популацията в Бургас, е в клиника в Истанбул. Предстои му животоспасяваща интервенция – трансплантация на черния дроб, която обаче коства 50 хиляди евро – сума, непостижима за фамилията му.

Мъките за Христо стартират още през 2016 година – една година след постъването му в бургаската пожарна. При рутинните прегледи, които се правят на чиновниците, откриват, че има проблем с кръвните проучвания. Бургазлията незабавно взел ограничения, излекувал се е – до предходната година, когато усложения след прекаран коронавирус още веднъж го приковават на болничното легло. Вследствие на задръстване на вена черният му дроб съвсем стопира да работи. Състоянието на Христо с всеки минал ден се утежнява, обикаля всички лекари у нас, лекуват го с хапчета, само че усъвършенствания няма, безусловно гаснеше пред очите ни, описват пред Флагман.бг сътрудниците му. Те обаче не се отхвърлят, търсят разновидности отвън България, където да го излекуват.

Спасението за младия мъж идва от Турция. Преди две седмици е превозен с кола за спешна помощ до турската клиника. Христо за едно денонощие е изпаднал в кома, само че с помощта на напъните на лекарите е избавен. Намерен е и донор, резултатите от проучванията са посочили, че са изцяло съвместими. Водолазът към този момент чака интервенцията, само че тя не може да стартира, в случай че сумата от 50 хиляди евро не е преведена по сметката на болничното заведение. Толкова коства животът му.

Без трансплантация, на Христо му остават до 3 месеца живот.

Съвсем скоро той ще става татко, със брачната половинка му Мария чакат бебе. Най-голямата им фантазия е напът да се сбъдне, само че с цел да прегърне детето си и да види по какъв начин пораства, се нуждае от нашата помощ.

Колегите му имат вяра, че в България има доста положителни хора, които ще подадат ръка на Христо, с цел да оцелее и живее пълностоен живот.

Желаещите да оказват помощ, могат да го създадат на следната банкова сметка:

BG05RZBB91551007396683

Титуляр:Христо Красимиров Василев

В идващите дни се чака да се открие и дарителска банкова сметка.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР