Той е роден на 21 май 1948 г. в Пловдив.

...
Той е роден на 21 май 1948 г. в Пловдив.
Коментари Харесай

На 75-годишна възраст почина журналистът Вечеслав Тунев frognews.bg

Той е роден на 21 май 1948 година в Пловдив. Завършва Английската гимназия. Завършва Международни стопански връзки във Висшия стопански институт във Варна. И до 1975 година работи в Центъра за интернационалните прояви към Комитета по туризъм.

 

В Българската телеграфна агенция започва работа като кореспондент в редакциите " Вътрешна информация " и  " Международна информация ". Бил е завеждащ отдел „ Балкански страни ", основен редактор и заместник-главен редактор на редакция „ Международна информация ". Два пъти е бил сътрудник на Българска телеграфна агенция в Атина.

 

От 1993 година до 1995 година е завеждащ отдел „ Анализи " на в. „ 24 часа ". На 23 юни 1995 година е определен за общоприет шеф на Българското национално радио. Управлението му отпред на БНР е белязано от знака на вътрешни митинги. На 10 юли 1997 година Народното събрание освобождава Вечеслав Тунев като общоприет шеф. С решение на Конституционния съд, което влиза в действие на 6 ноември същата година, той е възобновен на поста, който официално заема до избора на нов общоприет шеф радиото.

 

През 1986 година е почетен с премията „ Златно перо " на Съюза на българските публицисти. А на 25 януари 2015 година - с огромната премия " Сирак Скитник ".

 

Опелото ще бъде на 19 август, събота, в 12:30 ч., в храм „ Свети Седмочисленици " в София.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР