Той е разпитван в продължение на повече от 4 часа

...
Той е разпитван в продължение на повече от 4 часа
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинения срещу Жан-Мари Льо Пен за злоупотреба с пари на ЕП

Той е разпитван в продължение на повече от 4 часа от парижки ледователи

Бившият водач на френската последна десница Жан-Мари Льо Пен беше упрекнат в " заграбване на държавни средства " и в " съучастничество " за това по дело за фиктивни назначения на членове на неговата партия, тогава Национален фронт, в Европейския парламент, оповестява Българска телеграфна агенция.

Съоснователят на партията, преименувана на Национален общ брой под управлението на неговата щерка Марин Льо Пен, беше разпитван в продължение на повече от четири часа от парижки следователи за работните места на трима негови сътрудници, споделиха юристите му.

91-годишният Льо Пен " е доста изтощен от всичко това ", сподели един от бранителите му. Юристът добави, че явно става мозъка за политическо дело и осъди нахлуването на правосъдната власт в областта на законодателната.

През април Льо Пен отхвърли да се яви пред проверяващите като се базира на имунитета си на евродепутат. Н 12 март обаче той му беше лишен от Европарламента по искане на френското правораздаване.

Разследващите считат, че партията и нейните водачи в съгласие и съзнателно са ползвали система за отклонение на парите, предопределени за парламентарните сътрудници на всеки народен представител, с цел да вършат икономии от заплати.

Европейският парламент оцени тези вреди на 7 млн. евро за интервала 2009-2017 година

 

 

Нова тв

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР