Той е основна тема на разговор в сутрешните блокове по

...
Той е основна тема на разговор в сутрешните блокове по
Коментари Харесай

Защо всички във Франция говорят за Ерик Земур?

Той е съществена тематика на диалог в утринните блокове по френските малките екрани. Лицето му е на първа страница на вестници и списания по реповете, книгата му " Франция още не е споделила последната си дума " е на витрините на редица книжарници в Париж, а хаштаговете с името му в обществените мрежи изобилстват.

Слабият и невисок мъж с изострен нос, огромни уши и високо чело наподобява по едно и също време на малко по-млада версия на фамозния френски артист Шарл Азнавур и на изверг от спиращ дъха трилър. В печатните и електронни издания е визуализиран главно със фотоси от фотосесия на Франс прес, на които той стои на мрачен декор, облечен с черен костюм, вратовръзка и бяла риза и гледа пронизващо.

Той е Ерик Земур, френски полемист, политически публицист и есеист. Казва, че Франция е застрашена от " огромната замяна " - развой, в който коренното бяло християнско население е изтласквано от прииждащите в страната араби и африканци. Смята, е в случай че Франция не спре имиграцията, ще се трансформира в " ислямска република " и приказва апокалиптично за задаваща се война сред расите. Бил е осъждан за подстрекателство към расова ненавист, откакто сподели по малкия екран, че множеството наркодилъри в страната са " черни и араби ". В речта си на закостенял конгрес в края на септември Земур съобщи, че се води война за " заличаване на белия хетеросексуален мъж католик ".

Земур, който провокира плевел възторг измежду крайнодесните и е мразен от хората с леви убеждения, се чака да разгласи кандидатурата си за президентските избори следващата година и да сътвори нова политическа партия. Той не стопира да натрупа известност към този момент повече два месеца. Според социолозите крайнодесният полемист ще се класира на втори тур на президентските избори следващата година.

Според сондаж, изработен от в. " Монд " и Центъра за политически проучвания на университета " Сианс по " в Париж, полемистът може да изпревари Марин Льо Пен на първия тур, ако претендентът на дясната партия " Републиканците " бъде Ксавие Бертран или Мишел Барние. Така Земур би заел второто място с 16 % от гласовете, а кандидатката на крайнодясната партия " Национален общ брой " би събрала 15 на 100. Президентът Еманюел Макрон е даван за любимец в сондажите.

" Светкавичният напредък на Земур почива на очакванията на електората на осиротялата десница, част от който откри леговище при Марин Льо Пен ", написа френският в. " Монд " и добавя, че стигналата на балотаж на президентските избори през 2017 година крайнодясна лидерка е изгубила в следствие огромна част от доверието на гласоподавателите.

Самият Земур съобщи предишния месец, че Льо Пен не може да бъде определена, тъй като нейният електорат се лимитира до " националните съсловия ". Земур сподели, че формулата за спечелването на президентските избори във Франция е да бъдат привлечени гласовете по едно и също време на " националните съсловия " и на " патриотичната буржоазия " и добави, че той е единственият кадърен да го направи.

Есеистът има съвсем приключен манифест от 200 страници, който надалеч не се изчерпва с проблемите на имиграцията, написа английското списание " Спектейтър ". Той желае да понижи налозите, изключително върху наследството и дребния бизнес. Въпреки че се изрича доста внимателно за основополагащия етатизъм на френската система, има упоритости да понижи чудовищния недостиг на Франция, като се пребори с повсеместните измами със обществени помощи.

Според създателя на публикацията Фреди Грей той е по-добре позициониран от съперничката си в крайнодесния набор Льо Пен да завоюва благосклонностите на центъра. " С вещината си във воденето на културни войни и умеенето си да вбесява медиите, сходно на (Доналд) Тръмп и (Борис) Джонсън, той постоянно може да подразни снобите задоволително, с цел да накара плебеите да са удовлетворени. Но може също по този начин да се домогне до французите от междинната класа, в това число тези от горния й сегмент, наред с католиците, притежателите на дребен бизнес и светските либерали ", написа той.

Българска телеграфна агенция, София/Париж
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР