Той е онлайн - значи си чати с нея! Той

...
Той е онлайн - значи си чати с нея! Той
Коментари Харесай

Ревността е по-силна от всичко

" Той е онлайн - значи си чати с нея! Той не е онлайн - значи е с нея! "

Този епизод на подкаста на Dir.bg " Trendy " обръща внимание на актуалните аспекти на взаимоотношенията сред хората, свързани с ревността. Оказва се, че новите технологии и благоприятни условия за връзка ускоряват и мотивите за ревнивост.

Кои са корените на ревността? Ниската самокритика или " убеждението, че тази връзка е неповторима ". Да ревнуваш, значи ли да обичаш по този начин, като че ли мразиш?

Психоложката Анна Мария Пеева проучва значимата психическа тематика и подлага на критика тезата, че " ревността е измерител на силата на възприятията ни ".



Ревността е извор на страдалчество. Страничните резултати от нея са фрустрация, яд, дебнене и деструктивни стремежи за владеене на другия.

Подкастът се концентрира и върху професионалните тези на психоложката, че " Никое възприятие не е във вакуум, а е част от верига ", само че и че " Не можем да повлияем на това дали някой ревнува или не ревнува, само че можем да избираме по какъв начин да реагираме на непознатата ревнивост ".

Професионалният съвет към хора, попаднали в тази обстановка е да се обърнем към огледалото и там да зададем въпроса " Какви мисли и убеждения имам аз за любовта, партньорството и личната ми стойност? " Анна Мария Пеева подчертава и на това, че лечебният развой включва и срещата със личните демони.

Още значими въпроси, на които диалогът дава отговор:

Откъде идва подозрението към колегата без учредения?

Кога имаме обстановка на " самосбъдващото се знамение " поради ревнивост?

 Снимка: iStock by Getty Images/Колаж: Петя Александрова, Dir.bg



Последвайте ни в: - -
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР