Той е обвинен, че е фалшифицирал бизнес документацията си, за

...
Той е обвинен, че е фалшифицирал бизнес документацията си, за
Коментари Харесай

Започва исторически съдебен процес срещу Доналд Тръмп

Той е упрекнат, че е фалшифицирал бизнес документите си, с цел да прикрие заплащане на пари за безмълвие, направено на Сторми Даниълс, някогашна кино звезда за възрастни, малко преди изборите през 2016 година, осведоми Би Би Си.

 

77-годишният Тръмп е застрашен от най-много четири години затвор, в случай че бъде приет за отговорен, само че може да избегне пандиза и вместо това да бъде санкциониран.

Той не се признава за отговорен.

 

Историческият правосъден развой против господин Тръмп ще се организира на фона на президентската му акция и в последна сметка може да докара до това, че хипотетичният републикански претендент да стане наказан нарушител месеци преди гласоподавателите да се насочат към урните през ноември.

" Това е невиждано ", сподели Алекс Кийсар, професор по история и обществена политика в учебното заведение " Кенеди " към Харвардския университет. " Не е имало нищо, което да е сравнимо с това. "

 

Процесът, който ще стартира с асортимент на правосъдни заседатели в понеделник, се чака да продължи от шест до осем седмици и ще се концентрира към възобновяване на разноските, които господин Тръмп е направил на някогашния си фиксър Майкъл Коен.

 

57-годишният Коен твърди, че му е било подредено да заплати на госпожа Даниълс 130 000 $ (104 000 паунда) в подмяна на нейното безмълвие за хипотетичната спекулация с господин Тръмп, нещо, което прокурорите дефинираха като опит за " нелегално въздействие " върху изборите през 2016 година

 

Плащанията на пари за премълчаване не са противозаконни. Окръжната прокуратура в Манхатън обаче твърди, че господин Тръмп е направил закононарушение, като е записал непозволено възобновяване на сумата на Коен като правни разноски.

 

Общо той е упрекнат в 34 закононарушения от първа степен за подправяне на бизнес документи. За да се стигне до присъда, всички 12 правосъдни заседатели би трябвало да реализират единодушие дали господин Тръмп е отговорен или почтен по съответно обвиняване. Очаква се по време на процеса в Манхатън да бъдат дадени показания от редица колоритни персонажи, които са в основата на делото, в това число Коен, госпожа Даниълс и персоналния юрист на господин Тръмп, който частично влезе в пандиза поради абсурда.

 

Превод и редакция ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР