Той е ново име за политиката, но има богат опит

...
Той е ново име за политиката, но има богат опит
Коментари Харесай

Бизнесменът Йоско Алипиев застана начело на ДПС-Ново начало в Бургас

Той е ново име за политиката, само че има богат опит в реализирането на редица публични дела

Бизнесменът е акредитиран да съставлява " ДПС-Ново начало " в община Бургас от ръководителя.

Той е ново име за политиката, само че влиза с размах и интензивно работи, с цел да реализира Движението висок резултат в .

Йоско Алипиев е на 48 години, управлява компанията „ Работническо дело “, в която са ангажирани няколкостотин чиновници и като цяло е един от огромните работодатели.

Той е някогашен състезател, кикбоксьор, ученик на легендата Руско Турманов-Роко. Спортът го е научил на непримиримост, построил е мъжкарския му темперамент и хората, които го познават знаят, че думата му тежи като камък – каже ли нещо, го извършва.

Има щастливо семейство с две деца. Големият му наследник е на 25 години, приключил е „ Международно право “ в Нотингам, Англия, а дребният е възпитаник в СУ „ Акад. Н.Д. Зелинский “.

Йоско Алипиев е началник на бизнес съдружие, основател на редица благотворителни събития в Бургас през последните години.

Номиниран бе в класацията „ Достойните българи “ през 2019 година поради една страхотна концепция.

Във компанията му работят хора от друг етнос, някои от тях с по-нисък обществен статус. Дава им положителни хонорари, които покачват стандарта им на живот, само че се грижи и за децата им. 

Преди няколко години той постави началото на една страхотна традиция – да раздава бонуси за Коледа на родителите, чиито деца имат висок триумф в учебно заведение. Социалната акция даде резултат и всяка година броят на подкрепените се усилва, споделят работешиге в неговата компания.

Споделя, че е влезнал в политиката, тъй като му писнало да гледа безучастно по какъв начин всичко в страната е сринато.

„ Има голяма смяна в метода на мислене на тези хора, което е една от аргументите да се наемам с идеята на „ ДПС-Ново начало “. Те ми споделиха единствено: „ Искаме да работим, с цел да решим проблемите на хората “. Това желая и аз. Срещам се с доста гласоподаватели на Движение за права и свободи. И ще ви кажа, че огромна част от тях са щастливи от смяната. Казват ни: „ Делян Пеевски ни даде обещание малко, само че го извърши, до момента в който другите 30 години ни лъгаха. “ Получаваме много провокации, само че ние няма да отговаряме. Ще бъдем измежду хората, ще работим на терен и ще потвърдим, че може да грижим за гласоподавателите си. Що се касае до хората, които припознават Движение за права и свободи като своя партия, на тях мога да им кажа единствено едно – пътят към нас е отворен, в случай че желаят да заповядат. Заедно може да бъдем по-силни! “, сподели.

Малцина знаят, че той е ангел-хранител за чиновниците си – на едни оказва помощ безплатно за заравяне на непосредствен, на други ремонтира къщата, на трети урежда доктор за качествено лекуване.

Йоско Алипиев има хрумвания, свързани с образованието, опазването на здравето, обществените действия, културата и спорта. Бизнес сдружението, което оглавява към този момент работи по построяването на лекарски кабинет в кв. „ Победа “.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР