Той е непобеден при професионалистите. Всява респект и дори страх

...
Той е непобеден при професионалистите. Всява респект и дори страх
Коментари Харесай

Романов - последният човек, нокаутирал Дионтей Уайлдър

Той е непобеден при експертите. Всява почит и даже боязън у съперниците, които се изправят против него на боксовия кръг. Ударът му е толкоз мощен, че го назовават Бронзовия бомбардировач.

Дионтей Уайлдър ще се изправи против коравия кубинец Луис Ортис в своя 43-и мач в неделя (24 ноември).

И в случай че при експертите американецът не си разрешава да прави неточности и към момента не е бил нокаутиран, то като част от националния тим на Съединени американски щати за дилетанти той претърпява и провали. Най-вероятно към момента в мозъка му отеква името... Евгений Романов.

Той е руснак, от известно време също се подвизава при експертите, където е непобеден след 14 мача. Той е последният човек, нокаутирал първенеца в тежка категория на Световния боксов съвет (WBC) Уайлдър.

За да ви напомним този незабравим мач, би трябвало да ви върнем на 29 февруари 2008 година В този рядко появяващ се в календара ден Уайлдър е в Новосибирск като част от националния тим на Съединени американски щати за шампионата против боксьори на Русия.

Срещата му с Романов е в три рунда. И двамата са в разгара на силите си - на 22 години и с големи фантазии за блестяща кариера. Руснакът е придобил убеденост от извоювания неотдавна сребърен орден от националното състезание на страната, където конкуренцията е жестока (година по-късно той печели и злато в категория до 91 кг). Романов е по-нисък, само че физиката му е впечатляваща.



Уайлдър обаче не се плаши. Той стартира чудесно първия рунд и повежда в съдийските карти. Следва втори, в който Романов демонстрира надмощието си. Минута и половина преди края на третата част руснакът пласира 3 бързи удара в лицето на своя съперник. Уайлдър е в нокаут! За финален път (до момента) в боксовата си кариера!

В момента Романов си проправя път измежду експертите в тежка категория. Дебютът му е през 2016 година, а досега, също като именития си противник тогава, не е побеждаван. Има 14 мача зад тила си, като е успявал да нокаутира противниците си 10 пъти.



Въпреки нокаута в Новосибирск, Уайлдър не се отхвърля от аматьорската кариера, до момента в който не печели орден от олимпийските игри. През 2008 година той е бронзов медалист от Игрите в Пекин.

Пътят му при експертите пък е съвършен! Печели купата в тежка категория (единствената, която не е владеене на Анди Руис в момента) през 2015 година и я пази в 9 следващи мача досега.

btvnovinite.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР