Той е най-резултатният български баскетболист, наричат го Българския Майкъл Джордан,

...
Той е най-резултатният български баскетболист, наричат го Българския Майкъл Джордан,
Коментари Харесай

Георги Младенов - своенравният български Майкъл Джордан

Той е най-резултатният български баскетболист, назовават го " Българския Майкъл Джордан ", 11 пъти първенец на България, притежател на 7 купи на страната , а в този момент е по... бащинство. Легендарният Георги Младенов към момента мечтае да стане треньор на " Реал " Мадрид, откакто ориста и негов прочут му изиграват неприятна смешка и по този начин и не облича екипа на испанския гранд.

" По бащинство съм по неприятно стичане на събитията. Синът ми, който от 4 години е в Италия, се върна с травма и се занимавам с него . Той пък се занимава със себе си, доста внимание не ми обръща. Още не е почнал да се възвръща, тъй като не е направил нужната интервенция, защото доцент Георгиев сподели, че към момента пораства. Травмата му е скъсана предна кръстна връзка. Трябва да мине и през това. Той осъзнава какво се случва и ми сподели, че ще се върне два пъти по-силен ", сподели Георги.

Той е уверен, че 18-годишният Борислав е даже по-добър от него и ще надмине триумфите му . Мечтата му е ясна - най-силното баскетболно състезание - НБА.

При Георги обаче фантазията да играе в " Реал " Мадрид се изплъзва на косъм .

" Още 1984 година се разминах с " Арис " Солун. Други бяха годините тогава. Пред мен стоеше алтернативата: да си хвърля паспорта и да стана гръцки жител, само че тук имах семейство. В тези години, когато избягаш от страната, започваха да преследват теб и фамилията ти. Не скърбя за нищо. Ако бях отишъл в Гърция нямаше да имам това семейство, да имам сина ми, брачната половинка ми, щерка ми... всичко щеше да бъде друго. Разминаването с " Реал " Мадрид беше неприятно, тъй като разбрах постфактум, че са ми скрили контракта. През годините съм бил другар на Желко Обрадович, когато играеше за " Партизан ", а по-късно стана треньор на " Реал " Мадрид. Играех в " Плама " Плевен и се паднахме в група с " Реал ". Те ни биха в Мадрид, ние ги бихме в Плевен. Аз изиграх два доста мощни мача и получих предложение персонално от Обрадович. Договорихме се. Трансферът беше в размер на 700 хиляди марки. Разбрах, че е дошъл факс във федерацията с контракт, който е бил комплициран в едно кошче. Ние сме завстлива нация. Този човек беше на погребението на татко ми ", описа Младенов.

Младенов е прочут, с изключение на със мощните си изяви под кошовете, и с избухливия си манталитет.

" Така съм организиран и възпитаван. Когато в спорта са равни изискванията - 5 на 5, една топка, разпоредбите са едни и съща и за двата тима, за какво да не съм аз победител? Какво ми пречи да не съм аз? Има доста по-талантливи от мен играчи, които са считали, че това, че единствено геният стига с цел да съумеят, са се проваляли. Няма човек, който да е непогрешим. Сигурно съм бъркал и съм наранявал хора несъзнателно. Правил съм това, което сега съм считал за най-хубавото. Без риск няма популярност и триумф ", сподели Младенов.

Простил ли е на индивида, саботирал прекосяването му в " Реал " Мадрид, по какъв начин претърпява измените, какво му сподели Тити Папазов и кои са най-запомнящите мачове, в които е играл, чуйте от Георги Младенов тук:

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР