Той е легенда в света на класиката, известен и впечатляващ

...
Той е легенда в света на класиката, известен и впечатляващ
Коментари Харесай

Шарл Дютоа и Камий Тома гостуват на Софийската филхармония

Той е легенда в света на класиката, прочут и впечатляващ с детайлната си работа по партитурата, с брилянтния тон, който " вади " от оркестрите, и с изтънчената стилистика на неговите тълкования. Номиниран е 10 пъти за премията " Грами ", два пъти е почетен с нея, има още над 50 оценки с дирижираните от него оркестри и над 40 персонални наградата. Той е маестро Шарл Дютоа.
Тя - харизматично артистична млада звезда на виолончелото, която покорява със своя оптимизъм, жизнеспособност и радостно лъчение. Тя е единствената дама виолончелист в групата на " Дойче грамофон ". През 2014 година печели премията за изгряваща звезда " Les Victoires de la Musique " (френския еквивалент на " Грами " в САЩ). Същата година, поканена да показа Белгия в състезанието на Европейския съюз за радио и телевизия, е удостоена с първа премия и оповестена за " Нов гений на годината ". През 2017 година печели премията " Ехо класик ". Tя е Камий Тома.
Двамата се срещат в София на 22 септември в компанията на Софийската филхармония. Маестро Дютоа предлага на българската аудитория стратегия - шедьовър: Габриел Форе - " Пелеас и Мелизанда " - оркестрова сюита, по едноименната театрална пиеса на Метерлинк; Едуард Елгар - Концерт за виолончело и оркестър в ми минор; Антонин Дворжак - Симфония 9 в ми минор " Из новия свят ".>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР