Той е крайно зависим, не може да освободи двете госпожи,

...
Той е крайно зависим, не може да освободи двете госпожи,
Коментари Харесай

Минеков за директора на Народния театър: Крайно зависим е, не може да освободи двете госпожи


„ Той е извънредно подвластен, не може да освободи двете госпожи, тъй като знаят доста. Ако посегне към тях, нещата могат да се развият извънредно комплицирано “, сподели служебният министър на културата Велислав Минеков за. „ Друго нещо някакси неусетно е, че прекалено много хора са били помолени да изоставен. Освен това има доста новоназначени, измежду които извънредно съмнителни лица “, добави Минеков.

Става въпрос за към 15 души, които са били помолени да изоставен с обезщетение. По думите му актьори с огромни имена са бързо пенсионирани.

„ Проблемът е в ръцете на самия шеф. Кого ще освобождава, кого няма, извънредно време е да вземе вярното решение, а не да се заиграва с артистите. Това са хора, които са построили себе си с голям труд и имат голямо самопризнание - Захари Карабашлиев,, Александър Морфов. По-ценни ли са двете госпожички там от тези три имена “, сподели още Минеков.

Преди повече от месец в се разрави скандал поради назначението на някогашния пиар на Движение за права и свободи Велислава Кръстева като пиар на театъра. Нейната врата беше надрасканата, а теблката - свалена. Режисьорът Александър Морфов показа, че той стои зад тези дейности, които е изразил в символ на противоречие към мястото Кръстева в институцията.

В предаването „ Лице в лице “ Минеков сподели, че получава позвънявания от артисти, които му споделят, че се усещат потиснати и уплашени, тъй като не са съгласни с шефа на Народния спектакъл.

„ Вероятно усещат някакъв тип подготовка за принуда, откакто са видели по какъв начин напущат всичките тези хора, които са били прогонени “, добави.

сподели още, че дружно с министъра на финансите са подкрепили театралните институти с още 303 000 000 лева и са избавили театри, които са били пред фалит. По думите му заплатите на актьорите в Народния спектакъл доближават до 6400 лева, само че в останалите театри и опери възнагражденията са ниски.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР