Той е като спирачка за активността на ензимите CDK4 и

...
Той е като спирачка за активността на ензимите CDK4 и
Коментари Харесай

Онколози доказаха ефективността на противораков препарат

Той е като спирачка за интензивността на ензимите CDK4 и CDK6.

Орален препарат, който до момента е постигнал положителни и приети резултати ще бъде прилаган за лекуването и на други типове рак. Препаратът влияе на способността на раковите кафези за бързо разделяне.

Както информира The New England Journal of Medicine, лекарството възпира интензивността на ензимите CDK4 и CDK6.

Ако се съчетае действието на лекарството с ендокринна терапия, химиотерапия или целево влияние върху рак, то е допустимо да бъде реализиран мощен резултат. И методът е повсеместен.

По думите на специалистите препаратът освен е сполучлив, само че и безвреден. През 2014 година той е утвърден от Агенцията за контрола на питателните артикули и лекарствените средства на Съединени американски щати (FDA) за ускорената стратегия за леченее на метастатичен рак на млечната жлеза.

Първоначалните тествания към този момент са потвърдили, че препаратът палбоциклиб (palmociclib) ефикасно се оправя с лимфома, саркома и тератома. 

Със сигурност може да се каже, че препаратът не вреди при ежедневна приложимост на една доза. Основният непряк резултат е обратима неутропения (аномално ниско количество на неутрофилите – белите кръвни кафези, които оказват помощ за битката с инфекциите). Но огромното му преимущество е, че разрешава доста да бъдат понижени размерите на туморите и да бъде спрян ръстта им.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР