Той е като пистов мотор - невъзможно е да се

...
Той е като пистов мотор - невъзможно е да се
Коментари Харесай

Какво се случва с Адама Траоре и какви са причините за спада във формата му?

" Той е като пистов мотор - невероятно е да се играе против него, никой не може да се оправи с темпото му " - когато управител като Хосеп Гуардиола каже тези думи по адрес на някой футболист, то феновете на играта незабавно схващат, че става въпрос за неповторим състезател!
По този метод наставникът на Манчестър Сити бе описал качествата на , откакто се бе разписал за трети път във вратата на " жителите " през сезон 2019/20. През онази акция крилото приключи с 4 гола и 9 асистенции на сметката си, а цената му скочи до към 70 милиона паунда...
Но, последователно всичко за 25-годишния испанец се обърна с главата надолу, написа в собствен материал " BBC ". В рамките на 17 мача през сегашния сезон Траоре не се е отчел с нито едно попадение или голов пас, а договорът му изтича през лятото на 2023 година.
Трябва ли " вълците " да му търсят нов тим още в този момент или Адама има бъдеще на " Молиню "?
Офанзивният футболист постоянно се е славел със своята експедитивност и внезапен старт, само че още от началото на своята кариера постоянно е бил упрекван, че не може да приключва офанзивите на своя тим по най-хубавия метод.
През 2018 година Уулвс го взе от Мидълзбро за сумата от 18 милиона паунда и след доста упорити тренировки Нуно Ешпирито Санто съумя да го " шлифова " по подобен метод, че мнозина европейски грандове започнаха да наблюдават изявите му.
Какво последва обаче и по какъв начин се стигна до там, че в мача против Манчестър Сити преди броени дни (11.12.) Адама Траоре имаше по-малко докосвания до топката от вратаря Жозе Са?
" BBC " счита, че аргументите за спада на формата на крилото са две:
- раздялата с Нуно Ешпирито Санто
- нарушената връзка с Раул Хименес

" Вълците " се разделиха със своя треньор на 30 юни 2021 година (Нуно Ешпирито Санто бе отпред в продължение на 4 сезона). Някои запалени почитатели на Уулвс настояват, че Траоре е от тези футболисти, които изпитват мощна обвързаност към своя ментор и когато се стигне до треньорска рокада, тяхната мотивация, а с това и игровата им форма, внезапно спадат!
От друга страна, крилото бе построило чудесна връзка и съгласие с централния нападател Раул Хименес, само че тежката травма в главата, поради която Раул пропусна огромна част от предходния сезон, оказа доста отрицателно въздействие върху Траоре и той се е почувствал " загубен " на терена.
Какво ще се случи в бъдеще и дали Адама ще преоткрие своята форма, следва да разберем. Но едно е несъмнено - за 25-годишен футболист най-хубавото занапред следва. На доктрина!


Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР