Той е категоричен, че не е срамно да придобиваме военна

...
Той е категоричен, че не е срамно да придобиваме военна
Коментари Харесай

Йордан Божилов: В обозримо бъдеще Украйна не може да стане член на НАТО

Той е безапелационен, че не е срамно да придобиваме военна техника втора употреба, само че би трябвало да изоставим тази, която е на повече от 60 години
В обозримо бъдеще Украйна не може да стане член на НАТО, разяснява за БНР специалистът Йордан Божилов, ръководител на Софийския конгрес за сигурност.

„ В НАТО няма единогласие във връзка с участието на Украйна. Просто страните членки, огромна част от тях, изключително европейските, не са съгласни точно от позиция да не се наруши този нежен баланс на мира в района “, акцентира Божилов.

По думите му сега Русия употребява военните си сили, в случай че не за директна военна намеса, то най-малко за напън.

Експертът дефинира предлагането на Думата за признание на Донецката и Луганската национални републики от Русия като „ още едно средство за нагнетяване на напрежението, за прилепяне на Украйна и на Запада за приемане на съветските претенции “.

По мотив решението на извършения през вчерашния ден Консултативен съвет за национална сигурност при президента Божилов акцентира, че е значимо да се проучва какво дава България за защита и по какъв начин се харчат тези пари.

„ Малка част отива за превъоръжение “, счита специалистът. Той е безапелационен, че не е срамно да придобиваме военна техника втора употреба, само че би трябвало да изоставим тази, която е на повече от 60 години.

„ Ако не се промени структурата на отбранителния бюджет, няма да реализираме нищо и с 2% от Брутният вътрешен продукт “, посочи Божилов. Той предложи да не се фокусираме върху придобиването на някаква техника, а върху придобиване на качества и да определим за кое ще разчитаме на нашите съдружници.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР