Той е категоричен, че културното средище, което активно стимулира и

...
Той е категоричен, че културното средище, което активно стимулира и
Коментари Харесай

Николай Костадинов: Амбицирани сме да осигурим на читалището във Владиславово нова, модерна база


Той е безапелационен, че културното средище, което интензивно подтиква и развива млади гении, заслужава нова, съвременна база.

Неотдавна читалището бе изцяло опустошено от вандали, само че за жалост бандитите към момента не са открити. Въпреки ударът, с помощта на грижите на администрацията и бизнесът в региона, вредите са отстранени и читалището работи на цялостни обороти. Ето какво показа Николай Костадинов:  

" Един от целите ни за регион " Владиславово " е ремонтът на читалището. Беше обезпечено финансиране за козметичен ремонт, само че с оглед мащабността въз основата, която е доста остаряла, кандидатствахме за по-голям запас по програмата " Региони в напредък ". Идеята е да осигурим финансиране от порядъка на 3 млн.лв.. Ако успеем да го създадем, буквално  ново читалище, освен външно, само че и вътрешно. Ще бъде сменен интериора, ще имаме база, с която " Владиславово " ще се гордее. Имаме предпочитание да бъдат канени постоянно театрални трупи с техните постановки, да бъдат представяни кинопродукции. Амбициите са да развиваме културния живот на нашите съкварталци, а и локалните културни дейци ще имат по-приятно място за изява.

За да осигурим средствата обаче, читалището би трябвало да потвърди рентабилност в по-дългосрочен порядък точно с другите си действия. Коментирахме с кмета на Община Варна, че това е едно от дребното читалища, което не е получило към момента правото да си отдава базата чартърен. Може би това би трябвало пъкъл се случи, с цел да се обезпечи задоволително рентабилност с оглед обезпечаване на това огромно финансиране ", разяснява Николай Костадинов.

Той изрази и съжалението си за грозния вандалски акт по отношение на читалището.

" От чисто чове
Той е безапелационен, че видеонаблюдението е един от методите да има предварителна защита на престъпните закононарушения и по-голяма разкриваемост. Очаква се до година-две Община Варна да влага сериозен запас във видеонаблюдение, само че тава би гарантирало защита на публичния интерес.

Николай Костадинов показа още, че след 10 декември пред читалището ще има коледен базар. Амбицията на администрацията е, в региона да бъдат отбелязвани от ден на ден празници, които да носят почивка и наслада на неговите поданици. 

Какво още показа Николай Костадинов, вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР