Той е категоричен, че е много важно да се спазва

...
Той е категоричен, че е много важно да се спазва
Коментари Харесай

Новият шеф на Народното събрание: Днешната дискусия не ме прави оптимист

Той е безапелационен, че е доста значимо да се съблюдава правилото на разделянето на управляващите. „ Трябва да се съблюдава и правилото на експертността, който беше заложен и в предишното Народно събрание “, означи Желязков.

Според него с избора на ръководител на Народно събрание е завършила предизборната акция, само че призна, че се надява депутатите да не влязат още веднъж в предизборна изразителност.

„ Важното е, че се отпушва политическият развой от една страна, въпреки това стартира и конституционната процедура. Това е значимо, тъй като без определен ръководител, респективно без образувани парламентарни групи, даже да желае, това Народно събрание не би могло и даже да се разпусне “, изясни той.

По думите му първите законопроекти, които ще се прегледат, са тези, по които има единодушие – законопроектите по Плана за възобновяване и резистентност, за отбрана от домашното принуждение, за промяната в правосъдната система.

„ Те ще бъдат на вниманието на Народното събрание и мисля, че по тях няма да има тежка политическа полемика и тежки препирни “, сподели Желязков.

Той добави, че е значимо да има спор и за съставяне на кабинет, който би могъл да реши тежките проблеми в стопанската система, бизнеса, вложенията, усвояването на ресурсите по ПВУ и еврофондовете.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР