Той е карал последователите си да гладуват, за да се

...
Той е карал последователите си да гладуват, за да се
Коментари Харесай

Задава се апокалипсис: Зловещата секта кара хората да гладуват до смърт, за да се озоват в рая

Т ой е карал почитателите си да гладуват, с цел да " се срещнат с Исус ". Казвал им е, че ще се озоват по-бързо в парадайса, в случай че гладуват до гибел. Сега Паул Нтенге Макензи е изправен на съд. Обвинен е в убийството на 191 деца, предава . 

Той е карал почитателите си да гладуват, с цел да " се срещнат с Исус ". Убеждавал ги е, че се задава апокалипсис и че завръщането на Божия наследник следва. Казвал им е, че ще се озоват по-бързо в парадайса, в случай че гладуват до гибел. Забранявал им е да изпращат децата си на учебно заведение. Онези, които се присъединявали към сектата му, се отказвали от предходния си метод на живот и нормално прекъсвали контакта със фамилиите си.

Думата е за самопровъзгласилия се свещеник Пол Нтенге Макензи, водач на фракция в Кения. Тези дни той бе упрекнат за осъществяването на 191 убийства - дружно с други 29 обвинени.

Нтенге Макензи основава групата " Международни министерства на положителните вести " през 2003 и през годините събира огромен брой почитатели, пред  които твърди, че може да приказва непосредствено с Бог. От службите сектата е категоризирана като " проведена незаконна група ".

Kenyan cult leader Paul Nthenge Mackenzie and 29 associates charged with murder of 191 children found among 425 victims in Shakahola forest
— Al Jazeera English (@AJEnglish)
" Клането от гората Шакахола "

Нтенге Макензи е задържан през април 2023 година, откакто в една гора в Кения били открити стотици човешки трупове. Аутопсиите посочили, че множеството от 429-те жертви са починали от гладна гибел. Други, в това число деца, са били пребити до гибел или удушени, написа немската социална телевизия АРД. Случаят е станал прочут като " Клането от гората Шакахола ". Повдигнатите обвинявания се отнасят за гибелта на 191 деца, открити във въпросната гора.

През април предходната година мъж се свързал с полицията и декларирал, че брачната половинка му и щерка му са отпътували, с цел да се причислят към сектата на Макензи в отдалечена част на Кения. Двете обаче по този начин и не се завърнали. По време на акцията по издирването служителите на реда разкрили плитки гробове и съсухрени хора, които разказали, че им е било казано да гладуват, с цел да могат да " се срещнат с Исус ". През идващите три седмици проверяващите разкрили голям брой трупове, доста от които на деца. Намерени били и други оживели.

Твърди се, че водачът на сектата е наел въоръжени лица, които да стопират или убиват всеки, който промени решението си.

Paul Nthenge Mackenzie, a doomsday cult leader in Kenyan accused of ordering his followers to starve themselves to death, was charged on Tuesday, along with 29 others, with the murder of 191 children.
— The New York Times (@nytimes)
Обвиняван и преди, само че неосъждан

Пред съда самопровъзгласилият се свещеник и останалите обвинени не се признават за отговорни. Всъщност Пол Нтенге Макензи е бил упрекван нееднократно в тероризъм, непредумишлено ликвидиране, изтезания и малтретиране, както и за подправени учения. Той обаче постоянно е бил освобождаван заради липса на доказателства. Случаят повдига въпроса по какъв начин водачът на сектата е успявал да избегне толкоз дълго време правосъдно гонене, разяснява немската обществено-правна медия.

Така да вземем за пример Нтенге Макензи, който е татко на седем деца, е бил упрекнат поради крайните си учения през 2017 година. През 2019 пък почнало следствие за гибелта на две деца, които явно са били накарани да гладуват, след което били и удушени. Досега обаче той постоянно се е измъквал без наказване. 

След като казусът " Клането от гората Шакахола " стана прочут, държавното управление в Кения разгласи по-строги закони за сектите. В Кения са регистрирани над 4000 църкви. В страната има доста самопровъзгласили се свещеници и разнообразни религиозни общности, учредени от нарушители, отбелязва АРД. 

WATCH: Cult leader Paul Nthenge Mackenzie and his suspected accomplices arrive in court on Tuesday to file a plea after a Kenyan court charged them with murder.

VIDEO/AFP
— 933 KFM (@933kfm)
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР