Той е единственият българин в световния елит на бокса в

...
Той е единственият българин в световния елит на бокса в
Коментари Харесай

Кубрат Пулев: Децата да не се бият по моловете, а да влязат в залата

Той е единственият българин в международния хайлайф на бокса в тежка категория. Той е Кубрат Пулев. Кобрата споделя пред NOVA за бащинството, за това по какъв начин прекарва времето с щерка си, за поддръжката, която оказва на деца от обществени институции, за любовта, без която не може да живее.

Споделя, че когато е в България и няма хора в неговата зала, се приготвя там, само че по-често го прави в Дианабад. Когато е в чужбина - в Лас Вегас или в Германия.

" Най-голямата пристрастеност на татко ни бяха бокса и книгите. Така го е планувал - да има момчета, които да кръсти с имена от историята на България. Даваше ни път посредством историята и ни учеше непрекъснато. Преживели сме доста труд и ограничения в името на бокса. В едни доста мътни времена пораснахме. Бяхме готови от нашия татко, само че все пак, когато се сблъскахме със самия живот, беше друго ", споделя той.

Шампионът посъветва младите да са уравновесени, само че и изискващи, а когато нещо не им се получи, да не се отхвърлят. " Дори да не съумяват, още веднъж и още веднъж да пробват и да не упрекват другите за неуспехите си. Магията на нещата е в любовта. Господ ни изпитва какъв брой мощно желаем нещо и когато се потвърдим, най-после ни го дава. Това е любовта. Тя е най-голямото знамение на земята. Да забравим злобата, да останем положителни и да имаме вяра в положителното - българинът се отличава с добротата и благородството си. Когато започнете да обичате, и вас ще ви обичат ", счита Пулев. И добавя, че когато някой има проблем, той се концентрира по какъв начин да помогне.

Спортистът прикани децата да не се бият по тротоари и по моловете, а да влязат в залата да си премерят силите. " Защо в утрешния ден да няма втори Кубрат Пулев, че и по-добър от него? ", изрази вяра той. И разкрива, че постоянно е желал да има момче, само че когато му се е родила щерка, не е съжалявал, тъй като го разтапя.

" Тя е още доста дребна. Обяснявам ѝ всичко като излизаме. Децата копират всичко, доста са интелигентни. Всички родители би трябвало доста да внимават какво споделят ", споделя Пулев.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР