Той е единствен, защото е първият български космонавт. Момчето, което

...
Той е единствен, защото е първият български космонавт. Момчето, което
Коментари Харесай

Къде се пази скафандърът на първия ни космонавт?

Той е единствен, тъй като е първият български космонавт . Момчето, което на 16 години скача с парашут, даже и в най-смелите си фантазии не си е и помисляло, че един ден ще се допре до необятното. На 10 април се навършват 40 години от полета на Георги Иванов .
 
Спускаемият уред , с който космонавтите се завръщат на Земята, дълго време стои пренебрегнат . " Беше до 93-та в моя роден град Ловеч, само че беше оставен на един недовършен градеж ", сподели Георги Иванов пред.

 
Снимки от 90-те, направени от Евгени Димитров запечатват по какъв начин скъпата капсула е измежду боклуците на градежа. " Това ми беше първият независим случай - с разрушени прозорци , вътре стърчaха греди, хлапета се промъкваха. Отидох в полицията в Ловеч, където Богдан Кръстев , който като научи за тази работа, подвигна три коли с включени сирен и ", съобщи притежателят на Агенция " Булфото " Евгени Димитров. Под опасност да вкара в ареста локалния началник на БКС-то, получил неотложно кран , с който откарал капсулата в база на Министерство на вътрешните работи.
 
" Те сложени седнали, свити леко, малко като в ембрионална поза. Няма друга такава подарена капсула от Съветския съюз на непозната страна и непознати космонавти, с изключение на тази на Георги Иванов. Има много отбрани, които са срещу изгаряне, топлозиолация, железна обвивка. Вътре има две места, където са стояли. Има два парашута - един главен и един авариен. Единият е огромен 1 квадратен километър ", съобщи старши специалистът в Музея на авиацията Божидар Сръчков.-->

 
Спалният чувал на първия ни космонавт в никакъв случай не трябва употребен . Редом с чувала за сън можем да забележим и образци на галактическата храна. " Достойно призово място - трето място, като страна, която създаде храна и създава храна за Космоса ", сподели още Иванов. " България е третата страна след Съветския съюз и Америка, която стартира да създава такава храна . Тя се прави и до ден сегашен в института в София. Абсолютно всичко, за което може да се сетите - плод, зарзават, гозба, лютеница, кафе, кисело мляко. Може да устоя месеци, даже години ", съобщи Сръчков.
 
Запитан какво би трябвало да направи човек, в случай че желае да стане космонавт, Иванов показа, че би трябвало да се занимава напълно с физически извършения и с тренировки на тренажор.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР