Той е диагностициран с глобално забавяне на развитието и разстройство

...
Той е диагностициран с глобално забавяне на развитието и разстройство
Коментари Харесай

Джейсън не можеше да говори до 11-годишен, но днес е най-младият професор


Той е диагностициран с световно закъснение на развиването и разстройство от аутистичния набор

37-годишният Джейсън Ардей стана най-младият негър професор в университета Кеймбридж. Ардей не може да приказва до 11-годишна възраст и се научава да чете и написа едвам откакто навършва 18 години. Въпреки това той скоро ще се причисли към Педагогическия факултет на Кеймбридж като професор по социология на образованието.


Ардей споделя: „ Работата ми се концентрира най-вече върху това по какъв начин можем да отворим порти за повече хора от неравностойно състояние и в действителност да демократизираме висшето обучение. Надяваме се, че това, че съм на място като Кеймбридж, ще ми обезпечи трамплина да повеждам тази стратегия на национално и международно равнище. “

Ардей е роден и израснал в Клафам, Южен Лондон. Той е диагностициран с световно закъснение на развиването и разстройство от аутистичния набор. Терапевти и кариерни съветници предвиждат, че той ще се нуждае от непрекъсната поддръжка през целия си живот. Той обаче потвърждава, че всички бъркат. В детството си той написа задачите си на стената на спалнята на майка си и една от тях е: „ Един ден ще работя в Оксфорд или Кеймбридж “.

Започва да чете и написа в късните си тийнейджърски години, подкрепян от своя наставник, учител в колежа и непосредствен другар Сандро Сандри. След това учи физическо образование и просветителни проучвания в университета в Съри, преди да стартира образование като преподавател по физическо образование.


Мъск разкри един от най-големите опасности пред цивилизацията

Ардей придобива две магистърски квалификации и докторска степен по просветителни проучвания.

През 2015 година, до момента в който към момента е докторант, той редактира дружно с професор Клеър Александър (Университета на Манчестър) забележителния отчет на Runnymede Trust, Aiming Higher, който акцентира расовото и етническото неравноправие в английските университети и връзката му с по-широки обществени проблеми, осведоми bTV.

Други елементи от неговата история обаче въплъщават забележителните бариери, пред които са изправени хората със специфични потребности с по-нисък социално-икономически статус от малцинствени етнически друпи, когато се пробват да изградят кариера в бранша.

Той също по този начин е създател и съавтор на няколко книги, в това число творби, които изследват корените на структурния расизъм във висшето обучение и феномена „ Cool Britannia “ от 90-те години от позиция на етническите малцинства.

Ардей продължи да разгласява първата си публикация през 2018 година и си обезпечи функции в два университета в Англия. Въпреки че употребява езика на жестовете за връзка, той става един от най-младите професори във Англия, откакто получава работа в Педагогическия факултет на Униве

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР