Той е човек, на когото може да се има доверие,

...
Той е човек, на когото може да се има доверие,
Коментари Харесай

Светилото в туризма проф. Шварц: Ценя много Георги Манолов като съветник и приятел

Той е човек, на който може да се има доверие, безапелационен е университетският учител

Проф.  Мартин Шварц  e истинско ярко в туризма. Визитката му е впечатляваща. Завършил е Universität Wien със компетентност „ Туристически мениджмънт ”, а по-късно влиятелния Университет на Южна Калифорния, Лос Анджелис – „ Изкуства, Управление на туризма Магистър по изкуства, Мениджмънт на туризъм ”.  Бил е туристически съветник на кметството във Виена. Изработил е концепцията и генералния проект за Виенския панаир - Пратер. Назначен е за съветник по туризма на австрийския канцлер и министъра на стопанската система. Наблюдава, прави оценка, концептуализира всички туристически действия на VTG Verbund Tourism Corporation (2010-2015). Разработване на туристически артикули „ Smartguide “.

Генерален секретар на най-голямата австрийска група бизнес водачи. Парламентарен член на Подкомисията по изкуства, медии и туризъм. Издател на месечен бизнес бюлетин - „ Мениджмънт клуб отчет “.  Генерален управител за развиването на нови бизнес и шеф по въпросите на културата в Broadcast Corporation. Отговаря за всички маркетинг, събития, туризъм, нововъведения. Директор на интернационалните стратегии за културата в Съединени американски щати, Швеция, Австралия, Австрия и други Координация на интернационалните стратегии за изкуство в американското Министерство на културата. 

Две години е бил основен изпълнителен шеф на най-стария феодален палат - „ Gozzoburg Krems ”. Концепцията за ревитализация на Gozzoburg печели премията на Европейския съюз за културно завещание. Проф.Шварц е бил маркетинг съветник на императорските дворци Schloß Schönbrunn, Schloß Hof.  През 2012 гой печели австрийска „ Награда за нововъведения в туризма “ от австрийското министерство на стопанската система.

Титулярен професор в университет IMC Krems декан факултет - ръководство на туризма и стопанска система на свободното време. Председател „ Културен туризъм ” основател и водещ лекции за „ Културен туризъм ”. Професорът е основател и водещ лекции за „ Изкуства, културен и туристически мениджмънт “. Хоноруван посетител преподавател маркетинг – културен и исторически туризъм с изключение на в Австрия и университети в Европа, а също по този начин и отвън остарелия континент, като Китай, Виетнам и други Той разгласи поддръжката си за кандидат-кметът на Съюза на свободните демократи в община Несебър .

Флагман.бг потърси уважавания проф.Шварц, с цел да го попитаме за какво застава зад Манолов.

- Проф.Шварц, каква е повода да обявите поддръжката си за, като кандидат-за кмет на Община Несебър?

- Несебър се трансформира в наложително място за посещаване при съвсем всички мои пътувания в България. Познанството ми с Георги Манолов неведнъж ускори с изключение на персоналните и чисто професионалните ми интереси  по въпросите на туризма и образованието. С него работихме по разнообразни новаторски и интернационалните планове, в това число публично съдействие с Университета за приложни науки на IMC в Кремс, Австрия. Възхищавам се на чувството и работата му в интернационален аспект  и за това безусловно поддържам тази негова неговата кандидатура.

- Откога познавате господин Манолов и какви са усещанията ви от него?

- Запознах се с Георги Манолов през 2010 година на икономическа задача, проведена от Австрийското бюро за външна търговия в София, под управлението на д-р  Майкъл Анджерер - ръководителят на външнотърговския офис на австрийското посолство. Когато посетихме района, Георги Манолов беше наш хазаин в ролята си на зам.-кмет.  Той доста обширно ни описа историята на Несебър и за проектите за стабилно развиване на Стария град и целия район, с всичките си плюсове и минуси. Беседата, беше доста изчерпателна и потребна включваща всевъзможни тематики, като туризъм, просвета, история, обучение, околна среда и други Цялата делегация се впечатли от Георги Манолов и още тогава си разменихме контактите. В резултат на това работата ми като туристически съветник и академични професор по туризъм ме отвеждаше още веднъж и още веднъж в България и Несебър.

- А по какъв начин виждате развиването му през годините, той извървя забавен път?

- Той познава българския нрав, само че е реалист и визионер-прагматик. Винаги мога да разгадавам на неговата дума. И знаете ли защо му имам вяра най-вече - за разлика от моя опит с други български политици, Георги постоянно съблюдава поетите обещания. Винаги!  Ценя го много  и като консултант, и като приятел. Но най-много поради чисто професионалните ни връзки му искам триумф, защото съм уверен, че ще се оправи отлично и на хора като него би трябвало да се гласоподава доверие.
 Проф. Шварц е влиятелен академични учител в Австрия, чието мнение се цени много 
 - Проф. Шварц, вашият опит и експертиза са свързани с туризма. Какво би трябвало да направи държавното управление, с цел да отбрани този стратегически за стопанската система ни бранш?

 - На първо място мощна медийна политика. Да се промени имиджа на България, като най- бедната страна в Европа. Трябва да се проучват най-благоприятните за страната ви данни и да се сведат до знанието на европейците. Да знаят, че тук не е рисково.  Дори аз, като ваш другар, който имам бизнес ползи в България и получавам информация, се притеснявах да посетя страната още веднъж, тъй като няма задоволително информация, или в случай че се появи е спорна.

- Бихме се радвали да чуем вашия разбор бранша и какви потребни дейности могат да се подхващат в краткотраен интервал?

- Европейците все по-трудно ви преглеждат, като вид за туристическа дестинация. Би било елементарно, като начало да се показват положителни разработки със мощна работа в медиите във значими за вас  страни, с цел да се нарежда Община Несебър, като неповторима и безвредна дестинация за пътешестване, както е в  Гърция, Хърватия, Италия, Турция и други Те го вършат всеобщо. Тези, които се интересуват от пътешестване, желаят да бъдат богато осведомени  за- плажове, заведения, просвета, фестивали, събития, спорт и така нататък, а и при какви условия. Ако не разполагат с тази информация, огромна част от туристите, които очаквате, просто няма да дойдат. Европа се сближава и желае да се позиционирате по-ясно като сигурен и предвидим другар и сътрудник.

- Какъв е шансът за развиване на туризма в Община Несебър – диверсификация на морския и различен, стимулиране на полетите или…

- Вие просто би трябвало да кажете на всички европейци, че са добре пристигнали. Със сигурност бих предложил, дълготрайно обмисляне за представянето ви като дом на международни културни, исторически и естествени обекти, в това число и под закрилата на ЮНЕСКО. Да се създаде професионално дълготрайна тактика, като маркетингов артикул, който да се продава чудесно на туристите. Имате невероятна природа и климат и доста, много  други дадености, които единствено би трябвало да ви показват като завладяваща и безопасна  дестинация за отмора. Нещо доста по-различно от настоящия ви имидж - на евтиното пиянство и всеобщия туризъм. Задължително би трябвало да заложите  и върху качеството на услугата, която оферирате,  което може да се подкрепи и законодателно. Да работите за ясна политика  и с  държавата за обновяване на всеобщите полети от Бургас до Европа и назад. Но също по този начин и поощряване на  автомобилния  и къмпинг туристи,нещо, което в Европа, е доста развито, само че България не е измежду известните дестинации. А би трябвало да се възползвате, тъй като има доста какво да покажете.  Всичко това може да бъде и тематика на един доста дълъг диалог, само че на първо място би трябвало, като общественост да сте обединени по Общинските стратегически въпроси. Най-важният безспорно е туризмът и с доста самообладание към вярната политика в бранша, с доверие към хора, които знаят, могат и имат нужната експертиза и мотивация да постигнете резултатите, които безспорно заслужавате.  Ние към този момент сме минали по този път, за който се гордея, че и аз директно съм бил част от това, с цел да се трансформира Австрия в една от водещите туристически страни.  Затова и желая да поддържа Георги, чийто нрав и визии са доста близки до европейския метод на работа.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР