Той е блян за жените, идол за мъжете и страшилище

...
Той е блян за жените, идол за мъжете и страшилище
Коментари Харесай

10 любопитни факта за Дуейн Джонсън-Скалата

Той е идеал за дамите, кумир за мъжете и чудовище за съперниците си. Усмихне ли се, като че ли огрява слънцето в Самоа, само че повдигне ли вежда, се подгответе за Тихоокеанска стихия.

Много го подлагат на критика поради неубедителната му актьорска игра, само че това не му пречи да е измежду най-високоплатените артисти в Холивуд. Надушвате ли към този момент, че сме ви подготвили 10 любопитни обстоятелството за Дуейн Джонсън-Скалата?

1. Корените

A post shared by therock (@therock) on Nov 15, 2014 at 2:08pm PST

Скалата произлиза от жанр с обичаи в кеча и е откърмен с професионалната битка. Дядо му – Питър Майвия, е бил кечист. След гибелта му неговата баба – Лия Майвия, става началник на кеч компания. Баща му е първият екипен първенец на WWF от 1983 година. Чичовците му – Афа и Сика Аноа’и, са известни като Дивите самоанци. Братовчедите му – Ману, Йокозуна, Рикиши, Рози и Умага, също се борят.

2. Семейството

A post shared by therock (@therock) on Jun 17, 2018 at 11:23am PDT

Баща му – Уейн Дъглас Боулс, по-известен като Роки Джонсън, е афроамериканец, а майка му – Ата Джонсън – самоанка. Двамата се срещат, откакто Роки си партнира с татко ѝ по време на мач. Женят се срещу волята на Питър Майвия, който знае по какъв начин се живее с кечист. Резултатът от любовта им е Дуейн Дъглас Джонсън – роден на 2 май 1972 година в Хайард, Калифорния. Уейн и Ата се разделят дефинитивно през 2003 година заради противоречие в характерите.

3. Детството

A post shared by therock (@therock) on Oct 18, 2019 at 12:38am PDT

Семейство Джонсън обикаля цяла Америка поради кариерата на Роки. Дуейн мъчно се сприятелява с децата, а и множеството се опасяват от растежа му. Във вените му тече кръвта на самоански войник и това постоянно го праща в епицентъра на гневни битки. Естествено, пострадали са противниците му.

4. Проблемите

A post shared by therock (@therock) on May 12, 2019 at 5:16pm PDT

Въпреки триумфите на бащата, фамилията се сблъсква с много компликации. Една от тях е финансовата им непоклатимост. Когато е на 14 години, са изгонени от вкъщи им. На 15 години избавя майка си от самоубийство. След спор сред родителите му, тя излиза от колата на междущатската автомагистрала в Нешвил и стартира да върви против придвижването. Той съумява да я сграбчи и да я върне назад в колата. Ата не си спомня нищо от случая, само че за сина ѝ това е преломен миг от живота му.

5. Футболът

A post shared by therock (@therock) on Jun 4, 2015 at 4:29pm PDT

Единственото нещо, което съумява да овладее буйния манталитет на момчето, се оказва спортът. Вратата към него му отваря учителят Джоуи Цвайк от учебното заведение Фрийдъм Хай в Пенсилвания. Дуейн просто е роден за американски футбол и същински се влюбва в него. Играта се оказва и единственият му късмет да отиде в лицей и да счупи фамилната традиция. И той избира да отиде в Маями. Но там се намесва ориста и на последната подготовка, преди да стартира сезона, вади лявото си рамо. Следва интервенция. След това още четири, само че на коленете.

6. Дипломите

A post shared by therock (@therock) on Aug 20, 2015 at 8:07pm PDT

Въпреки травмите си, Дуейн тренира два пъти по-усърдно в името на американския футбол. Но кръвта вода не става и на звездата му е писано да блесне в фамилния спорт. Младежът обаче не занемарява образованието си и излиза от колежа с две дипломи – по Криминология и Физиология.

7. Кечът

A post shared by therock (@therock) on Apr 5, 2016 at 3:50pm PDT

Започва кариерата си под името Флекс Савана. При дебюта си за WWF употребява псевдонима Роки Майвия, който е композиция от имената на татко му и дядо му. Но това име не му подхожда, преименува се още веднъж през 1997 година и става международно прочут като – Скалата. Псевдонимът „ The Rock “ идва от театралното име на татко му – Роки Джонсън, и не на последно място от внушителната му физика. Най-известните му хватки са: Лакътят на народа, Натискът на Скалата, Ударът на народа, Де Де Те, Вратотрошач, Захапката на акулата, Саблен удар, Вертикален суплекс, Заден суплекс и Гръбнакотрошач.

8. Псевдонимът

A post shared by therock (@therock) on Apr 6, 2013 at 2:46pm PDT

Дуейн Джонсън има правата за псевдонима си Скалата, както и всички лога и изречения, свързани с естеството на думата. Той изкупува правата върху името от предходния му собственик – WWE.

9. Кандидатурата

A post shared by therock (@therock) on May 5, 2016 at 7:36am PDT

През май 2017 година афишира, че е евентуално да влезе в политиката като се кандидатира за президент на Съединени американски щати на изборите през 2020 година. В следствие, през април 2018 година афишира, че това няма по какъв начин да се случи през 2020 поради натоварения му график като артист и продуцент. Джонсън счита, че най-рано през 2024 година ще успее да се кандидатира за президентския пост.

10. Текилата

A post shared by therock (@therock) on Oct 30, 2019 at 4:58am PDT

През 2020 година артистът пуска в продажба собствен личен бранд текила, като е запазил за нея комерсиалната марка Teremana Tequila, което значи “Духът на земята ”. Той в никакъв случай не е крил, че е почитател на мексиканската алкохолна напитка и това е единственият алкохол, който употребява. Джонсън обаче избира да я пие на мудни глътки, а не на екс. Неговата напитка ще се създава в дребни количества от синьо агаве Teremana, което се отглежда във високопланинските региони на Ялиско.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР