Той допълни, че тази писта ще остане отворена до края

...
Той допълни, че тази писта ще остане отворена до края
Коментари Харесай

Страните от ЕС са доставили на Украйна 220 000 снаряда и 1 300 ракети

Той добави, че тази писта ще остане отворена до края на месеца.

 

Борел изрази убеденост, че ще бъде реализирана задачата от 1 милиарда евро за начинанието. Досега са дадени 800 млн. евро. По мотив взаимната поръчка за муниции за Украйна Борел акцентира:

 

" 8 от деклариралите интерес общо 24 страни потвърдиха желанието си. До европейската промишленост ще бъде отправена молба за закупуване за още 1 милиарда евро на муниции диаметър 155 мм ".

 

Засега в общата поръчка по линия на Европейската организация по защита не са се присъединили само България, Ирландия и Дания. Борел сподели още, че е препоръчано на Украйна да се обезпечи спомагателна военна помощ от 500 млн. евро. За нея не е реализирано единогласие през днешния ден, само че висшият представител чака пречките да бъдат преодолени още тази седмица.

 

Също през днешния ден Европейската комисия отпусна четвъртия транш от 1.5 милиарда евро за Украйна по пакета за макро-финансова помощ+. Чрез този инструмент Европейски Съюз подкрепя страната да покрие незабавните си финансови потребности - да продължи изплащането на заплати, пенсии, поддръжка на съществени публични услуги, с цел да продължат работата си - като лечебни заведения, учебни заведения и заслон за хора, принудени да изоставен домовете си.

 

Средствата са и като гаранция на нейната макроикономическа непоклатимост и възобновяване на сериозната инфраструктура, разрушена от Русия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР