Той допълни, че не е изненада премиерът Кирил Петков да

...
Той допълни, че не е изненада премиерът Кирил Петков да
Коментари Харесай

Eкспертът по киберсигурност Константин Веселинов: Пегас e толкова съвършен, че никой не разбира, че телефонът му е хакнат

Той добави, че не е изненада министър председателят Кирил Петков да разяснява потреблението на „ Пегас “ у нас.

Нормално е службите да желаят да имат надзор, изключително когато става въпрос за терористични кафези. Видя се, че " Пегас "  може да се употребява за такива цели. Дали се употребява сега – не може да се каже. Такова мнение изрази експертът по киберсигурност Константин Веселинов в ефира на bTV.

По думите му софтуерът е толкоз напълно написан, че подслушваните обекти не знаят, че някой е хакнал телефоните им.

ие не разбирате и нямате потребност да вършиме каквото и да било, с цел да бъдете изумени. Това значи, че към този момент има достъп до вашия телефон и той може да снима, да записва, да гледа вашия телефон, да го включва, в случай че е изключен, обясни Веселинов.

,,Преди 10 дни в " Гардиън "  излезе материал, в който ФБР удостоверяват, че те са си възобновили лиценза за 2022 година, като в това време споделят, че не го употребяват. Малко е необичайно. Има тъмни моменти``, уточни Веселинов.

Нормално е да пита службите дали са ги употребили, в случай че те са му споделили, че не са – обикновено е да го каже на обществото, счита специалистът.

В цифровата епоха Веселинов дефинира хората като запас.

,,Това е обикновено, обществото може да бъде манипулирано, абсурдът с Брекзит го показа``, сподели още Веселинов
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР