Той днес се среща с американски законодатели преди утре да

...
Той днес се среща с американски законодатели преди утре да
Коментари Харесай

Зукърбърг се извини за недостатъчните мерки на „Фейсбук” за предотвратяване на злоупотреби

Той през днешния ден се среща с американски законодатели преди на следващия ден да стартират двудневните му чувания пред Конгреса

Основателят и основен изпълнителен шеф на обществената мрежа " Facebook " (Facebook) Марк Зукърбърг призна пред Конгреса на Съединени американски щати, че компанията му не е направила задоволително, с цел да предотврати злоупотреби, и сервира извиненията си. Той съобщи това в документално изказване, чийто текст бе публикуван през днешния ден, осведоми Ройтерс.

" Сега е ясно, че не направихме задоволително, с цел да предотвратим тези принадлежности да бъдат употребявани за причиняване на вреди ", показва Зукърбърг в изказването до комисията по енергетика и търговия на Камарата на представителите.

Възгледите ни за нашата отговорност не бяха задоволително необятни и това бе неточност, добавя той.

Това бе моя неточност и скърбя. Аз сътворих „ Facebook ”, аз го управлявах и аз съм виновен за това, което се случва, признава Зукърбърг.

Предприемачът през днешния ден се среща с американски законодатели преди на следващия ден да стартират двудневните му чувания пред Конгреса.

„ Facebook ” бе забъркана в скандал, откакто вестник " Ню Йорк таймс " заяви, че английската компания " Кембридж аналитика " (Cambridge Analytica) е събрала персоналните данни на над 50 милиона консуматори на обществената мрежа, с цел да създаде логаритъм за разбор на политическите желания на гласоподавателите./ Бтв
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР