Той беше кралят на Куин“ и неговата корона може да

...
Той беше кралят на Куин“ и неговата корона може да
Коментари Харесай

„Сотбис“ предлага знакови аксесоари на Фреди Меркюри

Той беше кралят на „ Куин “ и неговата корона може да стане ваша – против съответна сума. Голяма сбирка на Фреди Меркюри от костюми, изобразително изкуство и ръкописи на текстовете на We Are the Champions и Killer Queen ще бъдат препоръчани на търг през септември.

Геният бе споделил преди време, че желае да живее викториански живот, заобиколен от „ елегантен хаос “. Преди да си отиде от пневмония, обвързвана с вируса на СПИН, той оставя движимостите си на своята близка другарка Мери Остин.
Да намерим това количество материал, останал прикрит и неизучен, не ни се случва постоянно. Повечето значими неща ги има в архивите или музеите. Тук имаме толкоз доста неща, които ще бъдат изучавани, а почитателите ще разпознаят. Ще бъде супер вълнуващо излагане в Лондон, когато извадим всички лотове.
Касандра Хатън – експерт в „ Сотбис “

Мери Остин е запазила непокътната по-голямата част от наследството на Фреди, само че е взела „ мъчно решение “ за продажбата. Сред лотовете са писани на ръка стихове на „ Бохемска рапсодия “, те разкриват, че създателят е обмислял разнообразни разновидности за заглавие.
Някои хора спекулират, че това са 5 или 6 песни, слепени в едно. Но ръкописите демонстрират, че това е една история, доста деликатно оркестрирана от Меркюри. Той е желал оперната песен да бъде тук. Да се чуе. Речникът, с който си играе. Първоначално е мислел за заглавие „ Монголска рапсодия “, само че по-късно го е задраскал и трансформирал на „ Бохемска рапсодия “.
Касандра Хатън – експерт в „ Сотбис “

Сценичната корона на Меркюри, която копира тиарата на Свети Едуард, с която Чарлз III бе коронясан за английски монарх, е оценена в диапазона 60 000 – 80 000 паунда.

Фенове с по-малък бюджет могат да наддават за сребърния гребен за сресване на мустаци от „ Тифани “ – експонатът върви сред 400 и 600 паунда.

Някои продукти от към 1500 ще бъдат показани в Ню Йорк, Лос Анджелис и Хонконг през юни.

Търгът е плануван за септември.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР