Той бе обвинен в длъжностно присвояване в особено големи размери,

...
Той бе обвинен в длъжностно присвояване в особено големи размери,
Коментари Харесай

Съдът реши: Боршош бил невинен и по петте обвинения

Той бе упрекнат в длъжностно заграбване в изключително огромни размери, умишлена занемареност и подписване на голям брой неизгодни покупко-продажби.

Боршош бе упрекнат дружно с някогашния ръководител на Съвета на шефовете на НДК Валентин Кръстев, който получи 3 години условни, оповестява " 24 часа ".

След като разгласи присъдата арбитър Милев изясни малко претекстовете на магистратите да стигнат до това решение. По отношение на едно от обвиняванията на Боршош – за длъжностно заграбване – съдията сподели: „ По-добре е да замълчим от почитание към правото “. Съдия Милев анулира и мярката за неотклонение на Боршош, която до момента беше подписка.

Ексшефът на НДК бе обвиняем три години и половина.

„ Тези години не бяха леки за мен, изключително за човек, който е бил напълно предан на работата си и който я е изпълнявал на най-високо професионално равнище. Спазвал съм прецизно закона и съм осъзнавал значимостта да управлявам най-голямата културна конструкция в България “, съобщи той пред съда.

През април 2019 година по делото против някогашния изпълнителен шеф на НДК се явиха вицепремиерът Томислав Дончев, някогашният министър на европейското председателство Лиляна Павлова и някогашният вицепремиер в служебното държавно управление на Огнян Герджиков – Деница Златева.

Тримата някогашни и сегашни членове на държавни управления бяха призовани за очевидци, тъй като в разнообразни интервали от време управляваният от Боршош Национален замък на културата е бил под техен контрол. Бившият министър на културата Вежди Рашидов също бе свикан да свидетелства.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР