Той бе главен секретар на МВР до 14 май, когато

...
Той бе главен секретар на МВР до 14 май, когато
Коментари Харесай

Фандъкова: Ще има конкурс за директор на Столичния инспекторат, не знам Ивайло Иванов ще се яви ли

Той бе основен секретар на Министерство на вътрешните работи до 14 май, когато бе отхвърлен поради полицейското принуждение над задържани протестиращи. Изненадващо на 1 октомври. След бурни рецензии от опозицията в Столичния общински съвет, тя изясни по какъв начин Иванов бил най-подходящият човек за поста.

" Работата на Столичния инспекторат е главно да управлява чистотата в града. Смятам, че за нея е подобаващ човек на реда с цел да не виждаме претъпкани контейнери, недоизмити улици. Затова поканих господин Иванов - с цел да ускори контрола върху почистващите компании ", обоснова се тогава Фандъкова.

Сега, месец по-късно, се приготвя конкурс за длъжността, който е част от идно преструктуриране на Столичния инспекторат. Той до момента бил външна конструкция, само че ще се увеличи в сан дирекция, на мое директно послушание, сподели кметът на общината.

От 1 януари инспекторатът би трябвало да проработи в новия си формат, което допуска, че състезанието ще се организира преди този момент. Някои действия се трансферират към отрасловия зам.-кмет по строителството Ангел Джоргов - контролът върху инфраструктурата, а за преместваемите обекти и рекламните детайли ще дава отговор основният проектант на София Здравко Здравков.

На Столичния инспекторат главната активност към този момент ще е надзор върху чистотата и сметосъбиращите компании, акцентира Фандъкова. Всички инспектори, които работят в 24-те региона на София остават със същата бройка.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР