Товарният космически кораб на SpaceX Cargo Dragon ще отпътува за

...
Товарният космически кораб на SpaceX Cargo Dragon ще отпътува за
Коментари Харесай

Cargo Dragon пътува за МКС не по-рано от 28 юни

Товарният галактически транспортен съд на SpaceX Cargo Dragon ще отпътува за Международната галактическа станция (МКС) не по-рано от 28 юни заради записаните по-рано проблеми в задвижващата систем.

Това оповестиха от НАСА.

Във вторник специалистите на НАСА и SpaceX взеха решение да анулират изстрелването на " камиона " към станцията.

Пускането на вода на кораба с научни опити, консумативи и съоръжение за дейния екипаж бе планувано да бъде осъществено на 10 юни.

Причината, съгласно галактическата организация на Съединени американски щати, е нараснала централизация на пари от монометилхидразин в изолирана зона на движителната система Draco, открита по време на зареждане с гориво в резервоарите на галактическия транспортен съд.

След като разкрили казуса, инженерите решили да разтоварят горивото и окислителя, с цел да инспектират региона и да открият повода за високата централизация на химикала в него.
 Отлагат изстрелването на Cargo Dragon поради механически проблем
Отлагат изстрелването на Cargo Dragon поради механически проблем

Преди това организацията планираше да изпрати " камион " до МКС на 10 юни

Изстрелването на галактическия транспортен съд е планувано да се извърши благодарение на тежката ракета-носител на SpaceX Falcon 9 от стартовия комплекс 39A в галактическия център Кенеди във Флорида.

От октомври 2012 година до август 2021 година SpaceX извърши 24 изстрелвания на товарни кораби Cargo Dragon към МКС. Един от тях (през 2015 г.) приключи с крах заради щета на ракетата-носител Falcon 9.

Cargo Dragon е единственият галактически транспортен съд за доставяне на МКС, кадърен да върне товари на Земята, като се приводни в Атлантика.

В момента съветските космонавти Олег Артемиев, Сергей Корсаков и Денис Матвеев, както и астронавтите на НАСА Чел Линдгрен, Робърт Хайнс, Джесика Уоткинс и астронавтът на ESA, италианката Саманта Кристофорети, които дойдоха на 28 април с галактическия транспортен съд Crew Dragon-4, не престават да работят на МКС.
 Рутинно: Товарният галактически транспортен съд SpaceX Dragon се завърна от МКС
Рутинно: Товарният галактически транспортен съд SpaceX Dragon се завърна от МКС

Приземи се в океана благодарение на парашут
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР