Товарен влак, превозващ амоняк, дерайлира край Пирот, в Източна Сърбия.

...
Товарен влак, превозващ амоняк, дерайлира край Пирот, в Източна Сърбия.
Коментари Харесай

Товарен влак, превозващ амоняк, е дерайлирал в Сърбия, десетки са натровени

Товарен трен, пренасящ амоняк, дерайлира край Пирот, в Източна Сърбия. Десетки са интоксикирани вследствие на приключването на товара, произшествието затвори и значим интернационален път, оповестиха управляващите, представени от организациите.

Инцидентът е станал към 17.30 часа в неделя, в сектора от железопътната линия от Пирот до село Станичене, покрай местността Сопоцки хан. Поне една от цистерните е паднала в коритото на река Нишава.

В град Пирот е оповестено изключително състояние, а управляващите приканиха жителите да не напущат домовете си. Местните управляващи успокоиха популацията, че водоснабдяването в града не е наранено от случая. Въпреки това в община Бела паланка подредиха на хората да не употребяват вода от чешмата за пиянство и готвене.

Над 50 души са приети в болница, оповестиха сръбските държавни медии. Осем души са изпратени в болница в Ниш, а останалите са настанени в здравното заведение в Пирот, заяви локалният кмет Владан Васич. Лекарите в пиротската болница по-късно осведомиха че един от хората, признати след случая, е умрял. За момента обаче те не могат да кажат дали непосредствената причина за гибелта му е приключването на амоняка, защото мъжът е имал тежки здравословни проблеми.

Цялата втора промяна в завода за гуми Tigar Tyres беше евакуирана и всички служащи бяха изпратени по домовете си.

Засега не е ясно какво е предизвикало дерайлирането на влака. Според Франс прес композицията е пристигнала от България.

Заради понижената видимост, провокирана евентуално от приключването, няколко автомобила са се блъснали по автомагистралата, водеща към Димитровград и Калотина.

Асошиейтед прес отбелязва, че амонякът е газ, който е възпламеним и може да нанесе обилни провали на човешкия организъм, даже гибел.

Източник: Българска телеграфна агенция, БНР
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР