Товарен самолет се разби късно снощи близо до град Кавала

...
Товарен самолет се разби късно снощи близо до град Кавала
Коментари Харесай

Товарен самолет с експлозиви се разби в Гърция

Товарен аероплан се разруши късно нощес покрай град Кавала в Северна Гърция. Той е превозвал 12 тона рискови материали, най-много експлозиви, съобщи Българска телеграфна агенция.

Местни поданици споделиха, че са видели огнено кълбо, а детонации са се чували в продължение на два часа след злополуката.

Гръцкото Управление за гражданска авиация заяви, че самолетът е пътувал от Сърбия за Йордания. Според държавната телевизия ЕРТ компанията оператор на турбовитловата машина руско произвеждане, е украинският товарен транспортьор " Меридиан ".

Представители на локалните управляващи споделиха, че нямат съответна информация за типа на товара и броя на хората на борда, само че съгласно медии те са били осем.

Като защитна мярка поради мощната миризма, която се носи от мястото на злополуката, координационен комитет, формиран от чиновници на общината, полицията и пожарната, прикани жителите на двете обитаеми места, които са най-близо до мястото на злополуката, да държат прозорците си затворени тази нощ, да не излизат от вкъщи си и да носят маски. Властите настояват, че не знаят дали в самолета е имало рискови химикали.

Според Управлението за гражданска авиация водачът съумял да предизвести управляващите за проблем в един от моторите на самолета и му е бил даден избор да кацне на летището в Солун или в Кавала. Той избрал по-близкото до него летище в Кавала, с цел да извърши спешно кацане. Почти незабавно по-късно връзката прекъснала. Самолетът се разрушил на към 40 км западно от летището.

Телевизия ЕРТ осведоми, че военни и специалисти по взривните субстанции са на път към мястото на злополуката. Очаква се обаче те да стартират работа едвам на сутринта. Пожарната работа е отделила регион в радиус от към 400 метра. На разсъмване тази зона ще бъде разширена.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР