Товарен самолет Антонов Ан-12 се разби късно в събота близо

...
Товарен самолет Антонов Ан-12 се разби късно в събота близо
Коментари Харесай

Украински товарен самолет, превозвал боеприпаси, се разби в Гърция

Товарен аероплан Антонов Ан-12 се разруши късно в събота покрай Палеохори, Кавала в Северна Гърция.

Очевидци са декларирали, че самолетът е горял и че са чули детонации, съобщи Атинската осведомителна организация.

Местният гражданин, Йоргос Архонтопулос, сподели пред държавната телевизия ERT, че е почувствал нещо неправилно още щом е чул мотора на самолета.

„ В 22.45 бях сюрпризиран от звука на мотора на самолета “, сподели той. „ Излязох на открито и видях мотора да гори.

Местните управляващи споделиха, че седем противопожарни коли са изпратени на мястото на злополуката, само че не са могли да се приближат поради продължаващите детонации.

Според известия в медиите товарният аероплан е пътувал от Сърбия за Йордания и е изискал позволение за спешно кацане на близкото летище в Кавала, само че не е съумял да стигне до него.

Държавната телевизия ERT заяви, че това е украински аероплан, който съгласно селяните към този момент е бил в пламъци, преди да се разбие.

Няма публична информация за броя на хората на борда на самолета, който към момента гореше съгласно фрагменти, излъчени онлайн по държавната телевизия.

Но ERT заяви, че самолетът е превозвал осем души и че товарът му „ е бил рисков “. Полицията помоли публицистите на мястото да носят маски, се прибавя в известието.

" В името на вашата сигурност, би трябвало да се оттеглите. Има информация, че самолетът е превозвал муниции ", сподели един пожарникар пред кореспонденти на мястото на случая.

„ Самолетът се разруши на към два километра (една миля) от обитаем регион “, сподели Филипос Анастасиадис, кмет на близкия град Пагайо, пред Open TV. 

Unconfirmed reports that " Meridian Air Cargo " Antonov An-12BK
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР