Товарен кораб със скрап, плаващ под български флаг, бе задържан

...
Товарен кораб със скрап, плаващ под български флаг, бе задържан
Коментари Харесай

Афера с български кораб в Италия, задържаха го с опасни отпадъци

Товарен транспортен съд със скрап, плаващ под български байрак, бе арестуван при идването си в Салерно, Италия. Товарът от рискови боклуци от желязо ще бъде разтоварен и подложен под запор. Следващата спирка на плавателния съд трябвало да бъде Ористано, Сардиния, където товарът щял да бъде в началото свален.

Италианските управляващи от много време са подозрителни към товари от скрап, идващи в Сардиния, защото не е ясно какво се случва с промишлените боклуци, включващи смачкани коли, електроника, пластмаса, маслени филтри на мотори, домашен електроуреди и други. В Сардиния няма преработвателни и рециклиращи заводи и уреди, оповестява " Маритайм бюлетин ".

Италианските управляващи подозират или нелегално стоварване някъде в Сардиния или във водите на острова, или пък по-нататъшно превозване на отпадъците към други страни. Твърди се, че Сардиния се е трансформирала в районен център за боклуци.

Отпадъчните товари по предписание не изискват документи, сертифициращи този брак в сходство с интернационалната регулация, прецизира изданието.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР