Товарен кораб под флага на Белиз, плаващ от Обединените арабски

...
Товарен кораб под флага на Белиз, плаващ от Обединените арабски
Коментари Харесай

Пътуващ към Варна товарен кораб е бил атакуван край Йемен

Товарен транспортен съд под флага на Белиз, плаващ от Обединените арабски емирства за българското пристанище Варна, е бил подложен на офанзива в неделя в пролива Баб ел Мандеб, който свързва Аденския залив и Червено море и разделя Йемен от една страна и Джибути и Еритрея от друга, заяви Ройтерс, като се базира на английската компания за морска сигурност „ Амбри “ (Ambrey).

Организацията за морски търговски интервенции на Обединеното кралство (UKMTO) разгласи, че е получила отчет за случай на 35 морски благи южно от йеменското пристанище Мока. Според информацията е била записана детонация наоколо до кораба за общи товари, регистриран в Обединеното кралство и под ръководството на ливанска компания. При гърмежа са били нанесени вреди, само че екипажът е незасегнат, осведоми Българска телеграфна агенция.

„ Частично натовареният кораб за малко е понижил скоростта си от 10 на шест възела и се е отклонил от курса, като се е свързал с военноморските сили на Джибути, след което се е върнал към първичния си курс и скорост “, се споделя в известието на „ Амбри “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР