Товарен кораб е ударен от ракета близо до Йемен. Плавателният

...
Товарен кораб е ударен от ракета близо до Йемен. Плавателният
Коментари Харесай

Товарен кораб на САЩ е ударен от ракета край Йемен

Товарен транспортен съд е ударен от ракета покрай Йемен. Плавателният съд е благосъстоятелност на Съединени американски щати и плаващ под флага на Маршалови острови, съгласно английската компания за морска сигурност Ambrey, съобщи Би Би Си. 

Ракетата е предизвикала пожар в трюма на кораба, само че корабът остава кадърен за корабоплаване, се добавя в известието. 

От Ambrey прибавят, че няма известия за жертви и че корабът не е обвързван с Израел. Според компанията нападението е " ориентирано против ползите на Съединени американски щати в отговор на ударите на американските военни по позициите на хусите в Йемен ".

 Агенцията за сигурност на морските търговски интервенции на Обединеното кралство обявиха по-рано, че капитанът на транспортен съд е съобщил, че е бил " ударен от ракета " покрай южния пристанищен град Аден в Йемен. 

Сили, изпратени от Лондон и Вашингтон, удариха цели на хутите в Йемен в края на предходната седмица, откакто групата беше неведнъж предизвестена да спре да нанася удари по търговски кораби в Червено море.

Тогава представител на йеменската формация " Ансарула " даде обещание да последва " мощен и ефикасен " отговор на офанзивите от страна на Съединени американски щати и Англия.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР