Товарен автомобил с турска регистрация катастрофира на Дунав мост при

...
Товарен автомобил с турска регистрация катастрофира на Дунав мост при
Коментари Харесай

Затвориха Дунав мост заради скъсан парапет и обърнат тир

Товарен автомобил с турска регистрация катастрофира на Дунав мост при Русе рано тази заран. Камионът се е движел с превишена скорост, което е провокирало недостатък на една от фугите по моста. Така се е стигнало и до продупчване и отделяне на резервоара от автомобила и надлежно разливане на гориво. При злополуката товарният автомобил е блокирал изцяло придвижването и в двете направления – както към Румъния, по този начин и към България.
 
Предстои транспортното средство да бъде изтеглено, като до час би трябвало мостът да се отвори за прекосяване. На място сега се намира профилирана техника, която ще подкрепи изтеглянето на камиона. На първо време ще се пропущат единствено леки коли, а по-късно и тежкотоварни.
 
Движението ще се прави единствено в едната лента – посока Румъния, защото в другата ще правят възстановителни действия. Предстои ремонт на развалената фуга, както и на мантинелата. Добрата вест е, че при злополуката няма жертви и потърпевши. Щетите са единствено материални, оповестиха от регионалната администрация.
 
Областният шеф Данаил Ковачев и неговият заместител Георги Георгиев изследваха аргументите и следствията от случая и са в контакт с всички способени институции. И двамата регистрират цялостната съгласуваност и взаимоотношение сред Регионална дирекция " Гранична полиция ", Областно пътно ръководство, Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи, Регионална дирекция " Автомобилна администрация " и Регионална дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ". Предприети са всички ограничения за прекъсване на тежкотоварния трафик освен в област Русе, само че и в областите Велико Търново и Стара Загора.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР