Това заявиха от коалицията от неправителствени организации и граждански групи

...
Това заявиха от коалицията от неправителствени организации и граждански групи
Коментари Харесай

Еколози: Борисов бетонира беззакония в полза на бившата си

Това обявиха от обединението от неправителствени организации и цивилен групи "За да остане природа в България “ във връзка "скандални " промени в Закона за туризма, гласувани през днешния ден от Министерски съвет.

"С тях се прави скрита приватизация, като се подаряват обществени земи за безконечни времена. В държавни и общински гори пък ще може да се строи инфраструктура, без да трансформира предназначението на земята или да се минават съгласувателни процедури, наложителни за всички други компании и жители. Всичко това ще става без търг и конкурс ", предизвестиха природозащитниците, въпреки че в известието на държавното управление се приказва единствено за понижаване на административната тежест.

От „ За да остане природа в България “ припомниха, че през 2012 година беше изработен опит същите текстове да бъдат прокарани през Закона за горите. Тогава хиляди хора блокираха в три следващи вечери Орлов мост и опазиха законността.

"Вносителят - Министерството на туризма - показва, че противоречивите промени, появили се изведнъж и в нарушавания на условията за публични съвещания, са инициирани от курортен комплекс "Пампорово ". Собственик на 84% от акциите на сдружението е Цветелина Бориславова, дългогодишна спътница в живота на министър-председателя Бойко Борисов. Промените ще облагодетелстват несъмнено и други вложители, сдобили се със ски курорти в националните паркове "Рила " и "Пирин " и Природен парк "Витоша ", подчертаха еколозите.

Те акцентират, че седмица откакто министър от кабинета подаде оставка поради подписване на контракти със шурей си, през днешния ден държавното управление прави дейности, които биха довели до облагодетелстване на обвързвано с премиера лице. Това е в положение да компрометира България в навечерието на поемането на председателството на Съвета на Европейски Съюз, акцентират още природозащитниците.

"Нещо повече, единствено преди два дни министър председателят Борисов заприказва за следствие на „ престъпната приватизация “ , а през днешния ден прави същото – със специфичен закон усилва приватизираните активи, без даже да търси минимално заплащане за тях. На процедура със задна дата се трансферират вещни права, за които в никакъв случай не е била плащана цена или минавана процедура.

Това освен лишава страната от опцията да получи такси или доход, освен подарява вечно публични запаси на монополни структури, само че и отваря необятно вратата за нови беззакония, изпращайки сигнал, че всичко рано или късно ще бъде узаконено ", се споделя още в формалната позиция.

Предстои измененията да бъдат подложени на гласоподаване в Народното събрание.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР