Това заявиха на трибунка в Народното събрание депутатите от “Продължаваме

...
Това заявиха на трибунка в Народното събрание депутатите от “Продължаваме
Коментари Харесай

Абсолютни лъжи за антикорупционната комисия изрекли от ИТН според депутатите на Петков

Това обявиха на трибунка в Народното събрание депутатите от “Продължаваме промяната”. Коментарът им е на фона на продължаващия разлом в връзките сред депутатите на Слави Трифонов и Кирил Петков.

Вчера и по-рано през днешния ден представители на “Има подобен народ” обявиха, че Петков е декларирал пред Има Такъв Народ, че президентът и службите са желали да имат собствен проверяващ орган, а от Политическа партия са упорствали изключително доста депутатите на Трифонов бързо да вземат решение за кандидатурата на Бойко Рашков за началник на антикорупционната комисия.

“ПП и Кирил Петков желаят личен Гешев, което е също толкоз аморално, колкото това, което направиха ГЕРБ и Движение за права и свободи. Малки фюрерчета, съобщи през днешния ден Тошко Йорданов.

“Възмутени сме от откровените неистини, които е сипят през днешния ден от “Има подобен народ” по отношение на правенето на законопроекта за КПКОНПИ”, безапелационни са от Политическа партия.

По думите на депутатите от партията на Петков Има Такъв Народ са саботирали процеса по правене, като или не са участвали, или са се появявали за пет минути, заявявайки, че твърдо държат на своето изискване - да имат човек в комисията с право на несъгласие, който да взема решение кой да бъде разследван и кой не.

“Уважаван правист като Ива Митева не е прочела законопроекта и приказва безспорни неистини за това по какъв начин членове от него са противоконституционни. Като това, че проверяващите инспектори ще вземат участие в правосъдния углавен развой - такова нещо няма от законопроекта. Не са отпаднали групи от видните политически фигури, които би трябвало да бъдат разследвани от комисията, както твърди Митева. Тя твърди, че в законопроекта са дадени свръхправомощия на проверяващите органи, което не е вярно”, обявиха от Политическа партия.

От Политическа партия се надяват този законопроект да бъде подсилен от Народното събрание. Потвърдиха, че за момента Бойко Рашков е тяхната кандидатура за началник на КПКОНПИ.

Договарянето на 12 депутати от Има Такъв Народ за поддръжка не стои на дневен ред и срещи не са провеждани, стана още ясно от брифинга.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР