Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев в предаването Още

...
Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев в предаването Още
Коментари Харесай

И Томислав Дончев за разговари с ПП-ДБ след изборите

Това съобщи зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

„ Ако тук има урок за всички нас е, че Конституция не се трансформира за 2-3 месеца. Нека да забележим по какъв начин текстовете ще сработят. Не съм склонен с картината на апокалипсис. Все отново листата с благоприятни условия е дълъг ”, акцентира той.

„ През последните три години президентът натрупа доста дълъг опит със служебни държавни управления. Да има служебно държавно управление, което да е оптимално неполитическо, да не разгаря политическите пристрастености и да провежда почтени избори ”, прикани Дончев.

На въпрос за какво се стигна до разрива в обединението, Томислав Дончев заяви: „ Ако извършите изящна структура върху нестабилна основа, тя няма по какъв начин да остане права – структурата беше неустойчива. Ако една връзка стане невъзможна кой е отговорен, който я приключва, или този който я е направил невъзможна? Хайде да не разрешаваме обществото да се хипнотизира, повтаряйки му – служби, регулатори и т.н ”.

 

„ Аз съм склонен да стартираме полемика за службите, да подготвим по най-хубавия метод план за промяна – за това те да станат по-ефективни, по-отчетни, по-прозрачни. Само че този диалог не ми наподобява подобен. Той ми наподобява наши хора да станат шеф и зам.-началник. Подмяната на един човек с различен не е промяна. Когато приказваме за службите, аз не настоявам, че са на президента Радев, тъй като той ги е назначил. Те служат на републиката. Какво подчинение на територии? Разговорът за службите бе какви хора да изпратим там, а това не е промяна ”, посочи зам.-председателят на ГЕРБ.

„ В каквато и да е настройка, картината  ще се промени след няколко месеца. Когато приказваме за регулатори, проф. Екатерина Михайлова сподели, че историческата логичност е в тях да има представители на всички партии, с цел да има вътрешна съпротива и надзор и аз съм склонен с нея. Каквито и разногласия да са манифестирани обществено, тематиката бе една - желанието за преодоляване на всички държавни и публични системи, което не е положително и не е здравословно за нито една партия ”, сподели той.

 

„ Основната тематика е, че едно държавно управление не съществува, с цел да му се радваме или някой да е министър, а да дава резултати. Критиките ми са, че резултатите са прекомерно малко на фона на приказките. Има свършени и положителни неща – напредъкът по Шенген, да вземем за пример. Все отново половин е по-добре от нула. Като цяло това бе спешен интервал. Изводи би трябвало да се изведат от всички и най-много, че да изолираш първия в никакъв случай не води до устойчиви резултати ”, обобщи Томислав Дончев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР