Това заяви зам.-правосъдният министър Николай Проданов пред Нова телевизия относно

...
Това заяви зам.-правосъдният министър Николай Проданов пред Нова телевизия относно
Коментари Харесай

Това не е бягство - това е отклонение от външен обект

Това съобщи зам.-правосъдният министър Николай Проданов пред Нова телевизия по отношение на избягалия пандизчия от Пловдивския затвор.
Затворникът, чийто прякор е Жоро Манджата, не се прибрал, откакто отишъл да работи в мандра. Според Проданов обаче това не било бягство от затвор, тъй като да имаш опция да работиш във външен обект допуска нещо напълно друго от наказване да стоиш в същински затвор.
По думите на Проданов, при " затворнически общежития от отворен вид " било по-различно - нямало защита, имало опити за интеграция в обществото чрез труд да вземем за пример, с цел да не се трансфорат направили по-леко закононарушение в закоравели нарушители. Това било риск, само че се поемал в името на " по-висшата цел " - направил закононарушение човек да има втори късмет. Затова и зам-правосъдният министър сподели, че " отклоненията евентуално ще продължат ".
Проданов не пожела да отговори дали Манджата имал сестра и е получил право да се вижда с нея единствено 2 седмици, откакто е влязал в " затворническото общежитие " и откакто преди този момент дълго време е търсен, с цел да бъде " въведен " в това общежитие. Вие май не чувате въпроса, опита да води разговор водещият на утринния блок на Нова телевизия Виктор Николаев. Проданов въпреки всичко сподели, че законът ни съответствал европейските стандарти и имаме към този момент похвали от Европа за отношението си като страна към пандизчиите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР