Това заяви за Дир.бг бившият министър на вътрешните работи Емануил

...
Това заяви за Дир.бг бившият министър на вътрешните работи Емануил
Коментари Харесай

Йорданов: Става тревожно натрупване на тежки престъпления

Това съобщи за Дир.бг някогашният министър на вътрешните работи Емануил Йорданов във връзка следващия демонстративен разстрел на предприемача Петър Христов тази заран.

Запитан инцидентно ли е това струпване на престъпни закононарушения и имат ли те връзка с Европредседателството, което следва да поемем публично на 11 януари тази година, Йорданов не съзря политически претекст. Той съобщи:

"Възможни са две версии едната е за инцидентно струпване на сходни тежки закононарушения, а другата е за наклонност,. Но за наклонност може да се удостовери като се види какво ще се случи в близкия месец. Що се отнася това да е обвързвано с Европредседателството, мисля, че това би трябвало да бъде изключено изрично. В България са правени опити да се свързват тежки закононарушения с избрани политически събития, само че в никакъв случай не е била открита сходна връзка ".

Помолен да разяснява, че това ликвидиране е знаково и измежду бял ден, на Петър Христов е било предлагано да стане народен представител, появиха се и версии, че той е индивидът, който е свързал един от очевидците по "Наглите " с полицията , Йорданов съобщи:

"Трудно е да се приказва първоначално преди да има каквато и да е информация. Припомнете си, че единствено преди дни, когато бе осъществено тежкото ликвидиране в Нови Искър, се появиха какви ли не версии и някои от тях се оказаха спекулативни. Така че рано е за прогнози, би трябвало да изчакаме способените органи да си свършат работата и едвам тогава да разясняваме при съществуването на по-обилна информация ".

Според Йорданов нормално при такива случаи претекстовете са свързани с неуредени финансови връзки.

Дир.бг напомня, че тази заран минути след 10 часа бе прострелян предприемачът Петър Христов, притежател на компания за млечни артикули "Лактима ЕАД ". Той бе прострелян на ул. "Ралевица " в София, където точно се намира седалището на компанията. Мъжът е прострелян в гърдите, откаран е в болница от персоналния си водач, където е умрял.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР