Това заяви вирусологът от Българската академия на науките проф. Радостина

...
Това заяви вирусологът от Българската академия на науките проф. Радостина
Коментари Харесай

Проф. Радостина Александрова: Важно е да бъдем запознати с вирусите преди те да дойдат при нас

Това съобщи вирусологът от Българската академия на науките проф. Радостина Александрова по време на заключителното събитие по стратегия „ Дейности в отговор на COVID-19 в България “.

 

Комплексната стратегия, създадена и изпълнявана от БЧК, е финансирана от Американската организация за интернационално развиване (USAID) посредством Глобалния зов на Международната Федерация на сдруженията на Червения кръст и Червения полумесец, показаха от БЧК.

 

Проф. Александрова означи, че вирусите се предават сред типовете – от животните към хората. Според нея този развой не е напълно елементарен, само че специалистите наблюдават деликатно обстановката в света след пандемията от ковид.

 

Около един милион и шестстотин хиляди са вирусите, които засягат при животните и птиците. От тях към 700 000 се счита, че могат да обиден индивида, сигнализира откривателят.

 

Тя посочи, че индивидът има „ извънредно нападателно отношение “ към природата, което води до акселерация на вирусите. Специалистът даде образец с изсичането на гори, гъстото за заселване на хората, прогонването на животните от естествената им среда, интензивните пътувания и др.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР