Това заяви Ван И, ръководител на офиса на Комисията по

...
Това заяви Ван И, ръководител на офиса на Комисията по
Коментари Харесай

Китай обяви, че напълно е победил коронавируса

Това съобщи Ван И, началник на офиса на Комисията по външни работи към Централен комитет на Комунистическата партия на Китай.

Той сподели, че европейските и китайските политици към този момент могат да възстановят съдействието до равнищата отпреди пандемията.

„ Страните могат интензивно да се приготвят за нова среща сред Китай и водачите на Европейски Съюз, да употребяват пълноценно механизмите за разговор на високо равнище в разнообразни области и да предизвикват ранното връщане на двустранните контакти към равнищата отпреди пандемията “, сподели Ван И по време на среща с ръководителя на европейската дипломация Жозеп Борел ( откъс от уеб страницата на Министерството на външните работи на Китайската национална република).

Коментирайки обстановката в Украйна, китайският посланик акцентира, че китайските управляващи упорстват за прекосяване на страните в спора към мирни договаряния. „ Китай и Европейски Съюз би трябвало да засилят съдействието, с цел да обезпечат повече непоклатимост на света “, заключи чиновникът.

След три години на строги анти-COVID ограничения при започване на 2023 година Китай стартира последователно да облекчава...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР